En 'Tatlı' Mesai Başladı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatlı imalatçılarının siparişleri yetiştirmek için zorlu ve yoğun mesaisi başladı.

Tatlıcılar, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti baklavaları Ramazan Bayramı'na yetiştirebilmek için zorlu ve yoğun mesaiye başladı.

Ramazan Bayramı öncesi tatlı siparişleri almaya başlayan tatlıcılar, bayramların vazgeçilmez ikramlarından baklavaya olan talebi karşılayabilmek için şimdiden yoğun mesai harcıyor.

Tatlı üreticisi Dündar Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram günlerinin tatlı çeşitleri ile şenlendiğini söyledi.

Bayram öncesi siparişleri yetiştirebilmek için yoğun bir mesaiye başladıklarını belirten Öztürk, vatandaşların en çok baklava siparişinde bulunduklarını kaydetti.

On beş kişilik ekiplerinin siparişleri yetiştirmek için çalıştığını aktaran Öztürk, geçen yıla göre tatlı siparişlerinde bir artış gözlemlediklerini anlattı.

Ramazan ayı dolayısıyla hem oruç hem de tatlı mesaisinin zor olduğunu vurgulayan Öztürk, 'Mesaimizde en fazla ramazan ayında zorlanıyoruz. Tatlı yaparken, susuzluk hissimiz artıyor. Yaptığımız tatlıları fırında pişirme ve şerbetleme işleminde sıcaklık karşısında zorlanıyoruz. Ama her şeye rağmen zorlu ve yoğun mesaimizi sürdürüyoruz.' şeklinde konuştu.

Ürettikleri tatlıların çok beğenildiğini anlatan Öztürk, ürettikleri baklavaları Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, İstanbul ve Çanakkale'ye kadar gönderdiklerini vurguladı.

Yaklaşık 40 yıldır tatlı üretimi yaptıklarını ve vatandaşların tatlılara yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Öztürk, şöyle devam etti:

'Ramazan Bayramı öncesi yoğunluğumuz arttı. Geçen yıllar bayrama 3-4 gün kala mesaimiz yoğunlaşırken, bu yıl yaklaşık 15 gün önce siparişler alınmaya başladı. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatlı siparişlerimizi almaya başladık, siparişlerimizi arife gününe kadar yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şu ana kadar 3 bin tepsi baklava siparişi aldık. Arefe gününe kadar 3 bin tepsi tatlı üretmiş olacağız. İşimizi severek yapıyoruz. Tatlılarımızı üretirken, hijyen kurallarına çok önem veriyoruz. En kaliteli ürünleri kullanarak müşterilerimize hizmet ediyoruz. Müşterilerimiz de bunun bilincinde ve talepler de bunu göstermekte.'

Siparişler karşısında çok yorulduklarını ancak geri dönüşler ile tüm yorgunluklarının unuttuklarını işaret eden Öztürk, mesailerini sahura kadar sürdüklerini kaydetti.

Günde 150 tepsi tatlı üretebildiklerini dile getiren Öztürk, müşterilerin isteklerine göre de tatlı üretimi yaptıklarını söyledi.

Öztürk, bu bayram tatlı fiyatlarına zam yapılmadığına dikkat çekerek baklavanın kilogramının 32 liradan satışa sunulduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA