Bayraklı'da 'Engel' Tanımayarak Sergi Açtı
Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezi üyeleri yıl boyu büyük uğraşlarla yaptıkları el emeği, göz nuru ürünleri görücüye çıkardı.

2012 yılından bu yana kurslara katıldığını belirten Sebat Gövenç, “Burada olmaktan çok memnunuz. Aktif oluyor, güzel vakit geçiriyoruz. Ahşap boyama, lifler yapıyoruz ve bize verilen stantlarla bu ürünleri satarak ekonomimize katkı sağlıyoruz. Başkanımız Hasan Karabağ’a verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Engelliler merkezi üyelerinden Aysel Atılgan ise “1 yıldır bu kurslara katılıyorum. Burada aldığımız kurslarla yeni bir meslek kazanıyoruz. Yaptığımız çalışmalar öz güvenimizi artırırken ekonomik anlamda da bizi rahatlatıyor. Özellikle diğer engelli arkadaşlarımızın da Bayraklı Belediyesi Engelliler Merkezine gelerek buradaki imkanlardan yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Burada arkadaşlık, huzur, güven ve hayata pozitif bakmak için her şey var” dedi.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye bünyesinde engelliler merkezi oluşturarak bir ilke imza attıklarını belirterek, “Engelli kardeşlerimiz buraya gelerek çeşitli kurslara katılıyorlar. Onların eve kapanmalarına asla izin vermiyoruz, vermeyeceğiz. 3 engelli aracımız var. Onların her türlü derdiyle ilgileniyoruz. Kurs sonunda el emekleri ürünlerini sergiliyorlar. Hepsi birbirinden güzel ürünler. Bunları satarak ev ekonomilerine katkı da sağlıyorlar. Hepsinin eline sağlık” dedi.
