Adana'daki Cinayet Davası

Otopark yüzünden çıkan tartışmada karı kocayı öldürdüğü iddiasıyla ağabeyiyle yargılanan ve takipsizlik kararı verilen kişi hakkında, 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da otopark yüzünden çıkan tartışmada karı kocayı öldürdüğü iddiasıyla ağabeyiyle yargılanan ve takipsizlik kararı verilen kişi hakkında 2 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesinde Tekin Özmetin ile eşi Sinem Özmetin’i apartmanda tabancayla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten öldürme, ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet' suçlarından yargılanan Hasan Uçar'ın davasında, takipsizlik kararı verilen ağabeyi Sadık Uçar hakkında da dava açıldı.

Ölen çiftin yakınlarının avukatlarının takipsizlik kararına itirazını değerlendiren Adana 6.Sulh Mahkemesi Hakimliği, Sadık Uçar’a verilen takipsizliğin kaldırılmasına karar verdi.

Kararın gerekçesinde, “Sadık Uçar’ın ölenler ile kavga halinde bulunması hususları birlikte değerlendirildiğinde hem de olayın vahameti itibarıyla Cumhuriyet Savcısının şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermesinin oluşa ve olaya uygun olmadığı, şüpheli hakkında dava açılarak değerlendirmenin yargılamayı yapacak mahkemeye bırakılmasının daha uygun olacağı...” denildi.

Bu karar üzerine Cumhuriyet Savcısı, dosyayı tekrar inceleyerek Sadık Uçar hakkında 'Kasten öldürme' suçundan 2 kez müebbet hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırladı. İddianame doğrultusunda açılan dava, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanığın kardeşi Hasan Uçar’ın yargılandığı davayla birleştirildi.

Toros Mahallesi’nde 3 Nisan 2016’da Hasan Uçar (54), daha önce aralarında husumet bulunan Tekin (34) ve eşi Sinem Özmetin (37) ile otopark yüzünden tartışmış, Uçar, ağabeyi Sadık Uçar’ın (59) dövülmesi üzerine Özmetin çiftini öldürmüştü. Hasan Uçar tutuklanırken, ağabeyi Sadık ise serbest bırakılıp hakkında takipsizlik kararı verilmişti.

Kaynak: AA