BBP Genel Başkanı Destici, Kocaeli'de

'Biz Türkmen'i, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Boşnak'ı, Alevi'si, Sünni'si ne olursa olsun ayrıştırmaya ve bölmeye çalışanlara inat bir ve beraber olacağız. Bu vatanın ve milletin birliğini koruyacağız'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Biz Türkmen'i, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Boşnak'ı, Alevi'si, Sünni'si ne olursa olsun ayrıştırmaya ve bölmeye çalışanlara inat bir ve beraber olacağız. Bu vatanın ve milletin birliğini koruyacağız.' dedi.

Partisinin Kocaeli İl Başkanlığı tarafında İzmit'teki bir restoranda düzenlenen iftarda konuşan Destici, ramazan ayının zulme uğrayan Müslümanların bu durumdan kurtulmasına vesile olmasını diledi.

Ramazan ayında terör örgütü PKK'nın durmadığını ve bazı güvenlik güçlerinin şehit olduğunu ifade eden Destici, bütün şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andığını söyledi.

Destici, şehit ailelerinin büyük acılar yaşadığını dile getirerek, 'Rabbim buna sebep olanları helak etsin, kahretsin. Rabbim, sizlerin acısını dindirsin. Bugün hain PKK terör örgütü, kanlı eylemlerine devam ediyor. O bölgede askerimiz ve polisimiz kahramanca terörle mücadele ediyor.' diye konuştu.

Bölgedeki HDP'li belediyelerin PKK'ya destek verdiğini anlatan Destici, 'Bu HDP'li belediyelerle ilgili ne diye işlem yapılmıyor. Sadece belediyeler mi, sadece belediye başkanları mı? Dürüst ve vatansever olanları tenzih ediyorum ama o bölgede görev yapanların önemli bir kısmı PKK'ya çalışıyor. Maaşı devletten alıyor ama PKK'ya hizmet ediyor. Buna müdahale etmezseniz PKK'yı bitiremezsiniz.' şeklinde konuştu.

Türkiye'de birlik, beraberlik ve kardeşliğin daim olmasını dileyen Destici, şöyle konuştu:

'Biz Türkmen'i, Kürt'ü, Çerkez'i, Laz'ı, Boşnak'ı, Alevi'si, Sünni'si ne olursa olsun ayrıştırmaya ve bölmeye çalışanlara inat bir ve beraber olacağız. Bu vatanın ve milletin birliğini koruyacağız. Devletin varlığını koruyacağız. Dilimize sahip çıkacağız. İnançlarımıza, örfümüze, adetimize sahip çıkacağız. Tarih şuuruna sahip olacağız.'

- Putin'e mektup doğru değil, İsrail'le mutabakat hata

Türkiye'nin, Rus savaş uçağını sınır güvenliği için düşürdüğünü anlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup göndermesini doğru bulmadığını savundu.

Destici, Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakatın hata olduğunu öne sürerek, 'Gazze'dekilerin bu antlaşmaya ihtiyacı yok. Ben Gazze'yi görmüş birisi olarak söylüyorum. Gazze'de hiç kimse aç ve susuz değil. Gazze'de olan bir zulüm var.' diye konuştu.
Kaynak: AA