'Maddeye Değil, Hayata Bağlan' Projesi

Projenin futbol eğitimleri sona erdi.

Çanakkale Roman Kültür Etkinlikleri Derneği tarafından yürütülen 'Maddeye Değil, Hayata Bağlan' Projesi'nin futbol eğitimleri sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Fevzipaşa Mahallesi'nde yaşayan 10-16 yaş grubu 70 çocuğu kapsayan proje, Dardanelspor U-13 takımıyla yapılan hazırlık maçıyla tamamlandı.

Proje Eğitim Koordinatörü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim görevlisi Uğur Şentürk, projenin yaklaşık 4 aydır çocukların yanı sıra ailelerini kapsadığını söyledi.

Madde bağımlılığına karşı olmayı amaçlayan proje kapsamında, çocuklara ve ailelerine bağımlılığının zararlarını anlatan semineler de verdiklerini belirten Şentürk, 'En büyük hedefimiz dezavantajlı gruplar olarak nitelendirilen, öz güven eksikliği yaşayan, içinde yaşadığı topluma entegre olamamış, kendini ifadede zorluk çeken bireylerin ve madde bağımlılığı riski altında olan gençlerin bu alışkanlıktan sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle uzak tutulması ve spora yönlendirilmesiydi.' dedi.

Şentürk, projeyle ilgili gözlemlerin, çalışmaların, faaliyetlerin ve raporların yer aldığı kitap oluşturacaklarını ifade ederek, bunu kütüphaneler ve kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA