Öğrenciler Sınavda, Aileler Sıcakta Ter Döktü
Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) üçüncü oturumu sona ererken, öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıdaki kavurucu sıcakta ter döktü.

Sınava geç kalmamak için dakikalar öncesinden sınav merkezlerine gelen adaylar, üzerileri aranarak içeri alındı. Öğrenciler içeride sorular nedeniyle ter dökerken, dışarıda bekleyen aileler ise 33 dereceye ulaşan sıcaklık nedeniyle ter döktü. Hava sıcaklığından bunalan aileler çareyi sınav merkezlerinin etrafında bulunan parklardaki gölgede bulmaya çalıştı. Ayrıca aileler çocuklarına dışarıda Kur’an okuyarak ve dualar ederek manevi destek verdi.
"ÇOCUKLARIN HAYATI BİR SINAVLA ŞEKİLLENMEMELİ"
Çocuklarının içeride, kendilerinin de dışarıda ter döktüğünü ifade eden bir baba, her öğrencinin başarılı olmasını istediğini söyleyerek, herkesin istediği yere gelmesi temennilerinde bulundu. Ayrıca veliler, çocuklarının hayatlarının bir sınav ile şekillenmemesi gerektiğini, buna bir çözüm yolu bulunmasını istediklerini bildirdi.
Sınavdan çıkan öğrenciler ise genel olarak sınavın kolay olduğunu, en çok kimya bölümünde zorlandıklarını ifade etti.
