Diyarbakır'da AGD'den İftar Programı

AGD Diyarbakır Şubesi tarafından Bağlar ilçesinde geleneksel iftar programı düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi tarafından Bağlar ilçesinde geleneksel iftar programı düzenlendi.

İlçede bulunan bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katılan AGD Genel Başkan Salih Turhan, son 5-6 aylık dönemde bu bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle 500 binden fazla insanın evlerini terk ettiğini söyledi.

İnsanları kurtarmak, hakikati yeryüzüne hakim kılmanın gayreti içerisinde sürekli çalışmalar yapılması gerektiğini aktaran Turhan, şunları söyledi:

'Rabbimiz bu mübarek vakitler hürmetine hepimizin dertlerimizi, sıkıntılarımızı gidersin. Şu anda dünyanın birçok bölgesinde sıkıntı içerisinde olan, inim inim inleyen İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin sıkıntıların giderilmesi için bizi vesile kılsın. Ramazan ayının her günü çok güzel. Dün Bedir Muharebesinin zaferle neticelendiği gündü. Allah yeryüzündeki bütün İslam ümmetine hakkın galip olduğu, batılın yok olduğu günleri nasip etsin. Diyarbakır Peygamber efendimizin vefatından 7 yıl sonra Hazreti Ömer döneminde İslam orduları tarafından fethedildi. Diyarbakır böyle mübarek bir şehirdir.'

Diyarbakır'ın doğru tanıtılması için Diyarbakır'ın fethi programına tüm Türkiye'den insanları getirdiklerini aktaran Turhan, Diyarbakır'ın Türkiye'nin birçok yerinde karpuzu ve yaşanan terör olayları ile tanındığını dile getirdi.

Diyarbakır'ın doğru tanıtılması için Türkiye'nin her tarafında programlar yaptıklarına dikkat çeken Turhan, 'Bu programlardan sonra bir anket yaptık. Ankete katılanların yüzde 34'ü Diyarbakırİslam ordularının fethetmesinden ve buradaki sahabelerden tanıdığını belirtti. Allah bu mübarek vakitler hürmetine kardeşliğimiz tekrar tesis etsin, fitne ve fesattan bizi muhafaza etsin. Büyük İsrail projesine ortak edilmeye çalışılan bu mübarek beldeyi zalim İsrail'in elinden muhafaza etsin. Burada rahat bir şekilde bir araya geldiğimiz gibi Rabbimiz, dünyanın birçok yerinde bir araya gelmeyi bize nasip etsin.'

İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

İftar programına, Diyarbakır'daki sivil toplum kuruşulu temsilcileri, akademisyenler, kanaat önderleri, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA