Adıyaman'da Kardeşlik İftarı

Alevi Kültür Dernekleri Şubesi'nce, cemevinde iftar verildi Vali Erin: 'Her rengi ile her dili ile her farklılığı ile hepimiz biriz, hepimiz beraberiz, hepimizin aradığı aslında sevgidir, huzurdur, kardeşliktir, beraberliktir'.

Adıyaman'da Alevi Kültür Dernekleri Şubesi'nce, cemevinde iftar verildi.

Karapınar cemevinde düzenlenen iftar programında konuşan Vali Abdullah Erin, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu tabloyu görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Erin, 'Her rengi ile her dili ile her farklılığı ile hepimiz biriz, hepimiz beraberiz, hepimizin aradığı aslında sevgidir, huzurdur, kardeşliktir, beraberliktir. Bu yolda Alevi'si, Sünni'si, Süryani'si, Müslüman'ı ile Türkiye, geçmişinden yaşadığı sıkıntılardan dersler almış, tecrübeler edinmiş bir ülke durumundadır.' diye konuştu.

Erin, Türkiye’ye içeriden ve dışarıdan yönelen her türlü ayrılıkçı hareketlere karşı dimdik durulması gerektiğinin de altını çizdi.

Alevi Dedesi Ali Büyükşahin ise bütün amaçlarının dünyayı ve insanları daha güzel yerlere götürmek olduğunu ifade etti.

İftar programına, Adıyaman Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA