Şanlıurfa'da 'Koruyucu Aile Buluşmaları'

Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Soylu: '12 bin 500 çocuğumuza, kurumlarımıza ait yuva, yurt ve çocuk evlerinde bakıyoruz'.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu, '12 bin 500 çocuğumuza, kurumlarımıza ait yuva, yurt ve çocuk evlerinde bakıyoruz.' dedi.

Soylu, 'Koruyucu Aile Buluşmaları' kapsamında Şanlıurfa Öğretmenevi'nde düzenlenen iftar programında, her çocuğun bir ailenin yanında yetişmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Çocukların sosyal ve psikolojik açıdan aile yanında büyümesinin önemine değinen Soylu, koruyucu aile hizmetinin yaygınlaşması ve toplumda hakkettiği konuma ulaşabilmesi için tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini bildirdi.

Türkiye'de yaklaşık 4 bin koruyucu aile bulunduğunu anlatan Soylu, şunları kaydetti:

'81 ilde çocuklarımıza evini barkını açmış, yüreğini açmış, yüreği sevgiyle dolu siz koruyucu ailelerimizle zaman zaman bir araya geliyoruz. Ülkemizde 12 bin 500 çocuğumuza, kurumlarımıza ait yuva, yurt ve çocuk evlerinde bakıyoruz. Çocuklarımız bir aile sevgisi, aile sıcaklığı beklemektedir. Son yıllarda 5 bin çocuğumuzu koruyucu aile yanına yerleştirdik. Şanlıurfa'da da 27 ailenin yanına 35 çocuğumuzu yerleştirdik. Bu çalışmaları yapan kentteki mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol da kentteki koruyucu aile sayısının az olduğunu belirtti.

Çocukların toplumun geleceği olduğunu dile getiren Demirkol, 'Koruyucu aileler bizlere çok büyük katkı sunuyor, el uzatıyor. Kentimizde koruyucu aile ve aile sıcaklığı bekleyen çok sayıda çocuğumuz var. Duyarlı vatandaşların desteğini bekliyoruz.' dedi.
Kaynak: AA