BTSO Başkanı Burkay'dan İnceleme

Yaklaşık 7 ay önce temeli atılan 'Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet', 'İleri Kompozit Mükemmeliyet' ve 'Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme' merkezlerinde incelemelerde bulunan Burkay, binaların açılışının kısa süre içinde yapılacağını belirtti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, odaca yaptırdıkları 'Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi', 'İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi' ve 'Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

BTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Burkay, geçen aralık ayında Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) temeli atılan binaların inşaatındaki denetlemeleri sırasında yaptığı konuşmada, 13 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile tekstil sektörünün sürdürebilir büyümesine liderlik edeceklerini belirtti.

Yeni teknolojilerin geliştirilmesinde ve yüksek katma değerli üretime geçişte merkezin öncü rol oynayacağını aktaran Burkay, 'Uluslararası arenada daha güçlü bir konuma ulaşabilmek için geleneksel ve standart ürünler yerine yüksek katma değerli üretime odaklanmalıyız. Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, sunduğu hizmet ve bu konuda oluşturacağı farkındalıkla firmaların üretim modellerine büyük değer katacak. Akıllı tekstiller, nano ürünler ve üç boyutlu kumaş teknolojilerinin konuşulduğu bir ortamda firmalar geleceği bugünden yakalamalı. Yeni kurulacak merkezde uzay ve savunma tekstilleri, spor tekstilleri, kompozit malzemeler, ev teknik tekstilleri, jeotekstiller ve giyim teknik tekstilleri gibi alanlarda bin 100'ün üzerinde test yapabileceğiz. Merkezde oluşturacağımız Ar-Ge atmosferiyle hedeflerimize ulaşma noktasında çok değerli bir projeyi hayata geçirmiş olacağız.' ifadelerini kullandı.

Burkay, Türkiye'nin 'en büyüğü' diye nitelediği Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi'nin (MESYEB) yeni hizmet binasında modern eğitim ve sınav alanlarının yer alacağın belirterek, 65 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme hizmeti vereceklerini kaydetti.

İbrahim Burkay, yeni binaların açılışının çok kısa bir süre içinde yapılacağını belirtti.
Kaynak: AA