Umut-Der'den Terör Mağduru Ailelere Gıda Yardımı

Muhtaçlar ile Dayanışma Derneği (Umut-Der) terör mağduru 250 aileye gıda yardımında bulundu.

Umut-Der Gıda Bankası, terör saldırıları nedeniyle Nusaybin, Cizre, Şırnak ve Sur’dan göç etmek zorunda kalan ve Batman'a yerleşen ailelere gıda paketi dağıttı.

Umut-Der Gıda Bankası Başkanı Halil Girgin, yaptığı açılamada, ramazan ayında terör mağduru 250 aileye gıda yardımı yaptıklarını ancak yardımlar geldikçe daha fazla aileye ulaşacaklarını söyledi.

Batman’da yaşayan muhtaç ailelere düzenli olarak yardım yaptıklarını belirten Girgin, son zamanlarda terörden dolayı evlerini terk edip kente yerleşen mağdurlara da yardımcı olmaya çalıştıklarını vurguladı.

Terör mağdurlarının misafirleri, kardeşleri olduğunu belirten Girgin, 'Bunlar mağdur olmuşlar ve mağdur duruma düşürülmüşler. Bunların şu anda her şeye ihtiyaçları vardır. Bizim hayırseverlerden isteğimiz bu misafirlerimize bu ramazan hürmetine bir nebze de olsa bunların ihtiyaçlarını giderelim. Çünkü bunlar muhtaç insanlarıdır. Her türlü ev eşyasına ihtiyaçları vardır. Gerek ramazan ayı içerisinde gerekse diğer aylarda imkanlarımız nispetinde bu ailelere yardımcı olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA