Edremit Körfezi'nde 80 Bin Dekara Termal Yatırımcı Çağrısı

GMKA yetkilileri, Ayvalık ve Burhaniye'de termal turizme uygun 80 bin dekara yakın alanda faaliyet gösterebilecek yatırımcılara çağrıda bulundu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından Edremit Körfezi'nde termal turizme uygun yaklaşık 80 bin dekar alanda faaliyet gösterebilecek girişimcilerle görüşmeler yürütülüyor.

Ajanstan yapılan yazılı açıklamaya göre, GMKA Balıkesir Yatırım Destek Ofisi (BYDO) yetkilileri, Balıkesir'deki yatırım fırsatları için çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, Türkiye'de termal turizm alanları kapsamında avantajlı konumda bulunan Ayvalık ve Burhaniye ilçelerinde 3 arazi için yatırımcılarla temaslara başladı.

Gömeç'teki Yaşam Termal Tatil Köyü'nün sahibinin termal sondaj izni bulunan araziler için girişimler başlatan BYDO yetkilileri, yatırımcılara çağrıda bulundu. Ayvalık'ta 2 bin 660, Burhaniye'de bin 526 ve Burhaniye Şarköy'de bin 897 hektar büyüklüğünde, sondaj çalışmaları yapılarak alandaki suların fizyokimyasal özellikleri tespit edilmiş termal turizm alanı için yatırımcılarla görüşmeler yürütülüyor.

Söz konusu alanlardaki çalışmalar hakkında ellerinde bir rapor olduğunu belirten BYDO Koordinatörü Candan Şahin, uygun ve istekli yatırımcılarla bu raporları paylaştıklarını bildirdi.

Burhaniye Pelitköy'de de bir termal turizm arazisi olduğunu aktaran Şahin, buradaki bin 906 hektar alanın işletme ruhsatı bulunduğunu ve 1/100.000'lik çevre düzeni planında turizm sahası olarak işaretlendiğini ifade etti.

Yatırım yapabilecek girişimcilerle temaslarının sürdüğünü kaydeden Şahin, bu konuda müteşebbislere yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA