Sakarya'da Asayiş

Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde yapılan operasyonlarda 28,06 gram sentetik cannobinoid maddesi, 43,11 gram esrar, 1,10 gram metamfetamin maddesi, 22,27 gram toz esrar ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, kent genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan kişilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, 06-19 Haziran'da 23 ayrı sokak operasyonu düzenlendi.

Operasyonlarda, 28,06 gram sentetik cannobinoid maddesi, 43,11 gram esrar, 1,10 gram metamfetamin maddesi, 22,27 gram toz esrar, 0,75 gram erimiş halde uyuşturucu madde, 45 adet uyuşturucu - uyarıcı hap ve saksıya ekilmiş kenevir bitkisi ele geçirildi.

NARKOTİM ekiplerince yakalanan 34 şüpheliye uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmaktan işlem yapıldı. Yakalanan zanlılarla ilgili adli sürecin devam ettiği öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu görevlilerince, akaryakıt istasyonlarında denetim yapıldı.

Yapılan denetimlerde bir akaryakıt istasyonunda otomasyon sistemine ve ödeme kaydedici cihazlarına müdahale edildiği, ödeme kaydedici cihaz ile yapılan satış miktarlarının silindiği tespit edildi. Akaryakıt istasyonunda, ödeme kaydedici cihazlardan yapılan satışları silmeye yarayan bir adet diz üstü bilgisayar ve bağlantı kabloları ile otomasyon bilgisayarının üstüne gizlenmiş 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 6 adet fişek ile şarjör ele geçirildi.

İstasyon yetkilisi S.Y (20) ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İzmit Caddesi Yeni Cami kavşağında yapılan trafik denetimlerinde, bir araç durdurularak evrak kontrolü yapıldı. Araç sürücüsünün, Serdivan şehir merkezine korsan yolcu taşımacılığı yaptığı anlaşılınca ilgili belediyeden izin veya ruhsat almaksızın belediye sınırları dahilinde ticari amaçlı yolcu taşımaktan 2 bin 532 lira cezai işlem uygulandı ve araç 60 gün trafikten men edildi.

Kaynak: AA