GÜNDEM / 20 Haziran 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek, Bakanlar Kurulu üyeleriyle iftarda bir araya gelecek.

(Ankara/14.00/20.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Yetimler iftarı' etkinliğine katılacak.

(Bingöl/19.55) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP bünyesinde oluşturulan Göç ve Göçmen Sorunlarını İnceleme Komisyonunca hazırlanan 'Mülteci Raporu', genel merkezdeki toplantıyla tanıtılacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, mayıs ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suudi Arabistan'da temaslarına devam ediyor.

(Cidde)

2- Irak ordusunun Musul'u DAEŞ'ten kurtarmak için Mahmur ilçesinden başlattığı operasyona ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye'de iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, Rixos Grand Ankara Oteli'nde basın mensuplarına iftar verecek, 'Hak-İş Emeğe Saygı Temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması'na ilişkin açıklama yapacak.

(Ankara/20.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Yazar Mustafa Özdamar, '35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı' kapsamında Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde düzenlenen 'Beyazıt Ramazan Sohbetleri' etkinliğinde konuşacak.

(İstanbul/18.00)

SPOR

1- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda B Grubu'nda Rusya-Galler ve Slovakya-İngiltere maçları oynanacak.

(Toulouse/22.00/Saint-Etienne/22.00) (Fotoğraflı)

2- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynayacakları Çek Cumhuriyeti maçı öncesi Bollaert-Delelis Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- A Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti maçının hazırlıklarını Bollaert-Delelis Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Çek Cumhuriyeti Milli Takımı Teknik Direktörü Pavel Vrba, Bollaert-Delelis Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

- Çek Cumhuriyeti, son çalışmasını Bollaert-Delelis Stadı'nda gerçekleştirecek.

(Lens/20.45/21.30/18.45/19.30)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - ANALİZ - AB için kritik hafta başladı

- Bu hafta Avrupa Merkez Bankasına ilişkin dava, İngiltere'deki AB referandumu ve İspanya'daki erken genel seçimler, AB'nin geleceği ve istikrarı açısından kritik önem taşıyor

- İstikrarı sarsacak riskler arasında referandum öne çıkarken, referandumdan İngiltere'nin AB’de kalması yönünde karar çıkması halinde diğer iki riskin arka planda kalacağı düşünülüyor

(Abdulselam Durdak/Frankfurt)

2- NATO'nun gündemi enerji güvenliği

- NATO Enerji Güvenliği Bölümü Başkanı Michael Rühle:

- 'Siber saldırılar enerji güvenliği açısından en büyük riskler arasında olmayı sürdürüyor. Bilinen siber saldırıların yaklaşık yüzde 50’si enerji sektörüne yönelik gerçekleştiriliyor'

- 'Dolayısıyla, altyapılarını korumakla yükümlü olan ülkelerin siber savunmaya gerekli yatırımı yapmasını elzem görüyorum”

- 'TAP ve TANAP projeleri Avrupa’nın enerji arzını çeşitlendirmesi amacının temel bir parçası, bu Türkiye’ye özel bir rol yüklüyor'

(Ebru Şengül/Brüksel)

3-'Bayramda biletsiz yolcu kalmayacak'

- Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Sekreteri Nusret Ertürk:

- '9 günlük bayram süresince yolcularımız bilet konusunda mağdur olmayacak. Otobüs firmaları ek sefer yapacak, yoğunluğu ortadan kaldıracak'

- 'Şu anda 'bilet taleplerini karşılayamıyoruz' gibi bir durum söz konusu değil ama biz özellikle vatandaşlarımızın son güne bırakmamasını tavsiye ediyoruz.'

(Onur Orhan/Sakarya)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA