Berko İlaç Hızla Büyümeye Devam Ediyor

30 yılı aşkın süredir “Sağlıklı Yarınlara” vizyonuyla insan sağlığına katkı sağlayan Berko İlaç, büyüme grafiğini her geçen gün yükseltiyor. Yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken Berko İlaç, ihracat ve Ar-Ge alanındaki atılımlarıyla da ön plana çıkıyor. Berko İlaç, sektöre kazandırdığı yeni ürünleriyle, sürekli genişleyen nitelikli kadrosuyla ve 3. Faz fabrika yatırımıyla hızla büyümeye devam ediyor.

Berko İlaç Hızla Büyümeye Devam Ediyor
Berko İlaç, 60 ürünü, 550’ye yakın çalışanı ve toplamda 10 bin metrekare kapalı alana sahip 2 üretim tesisiyle son yılların en hızlı büyüyen firması. Dünya standartlarında kaliteli üretim gerçekleştirilen Berko İlaç Üretim Tesisleri’nde, 2 vardiyalı çalışma şekliyle yıllık üretim kapasitesi 62,3 milyon kutuyu buluyor.

Berko İlaç’ın yeni yatırımı olan ve 11 bin metrekare kapalı alana sahip olan 3. üretim tesisinin inşaatı devam ediyor. Yeni üretim tesisi Faz III ile hedeflenen üretim kapasitesi, 2 vardiyalı çalışma şekliyle yılda 50 milyon kutu olarak planlanıyor. Aynı zamanda ilaç sektörüne fason üretim hizmeti veren Berko İlaç Üretim Tesisleri’nde, 16 firmaya bu alanda üretim yapılıyor.

Yeni ürün geliştirme konusundaki çalışmaları odağına koyan Berko İlaç, Ar-Ge, iş geliştirme, ruhsat departmanlarında yoğun bir şekilde proje üretiliyor ve başvuru gerçekleştiriyor. Üretim tesisleri içinde faaliyet gösteren Ar-Ge departmanında, 22 adet güncel proje yürütülüyor. 60’ı aktif olarak piyasada yer alan ve toplamda 80 adet ruhsatlı ürünü olan Berko İlaç ruhsat departmanının, yürütmekte olduğu 24 adet başvuru dosyası T.C. Sağlık Bakanlığı ruhsat biriminde bulunuyor. İş geliştirme departmanı ise Ecz. Berat Beran desteğiyle farklı ve yeni ürünleri projelendirmeye devam ediliyor.

Berko İlaç her geçen yıl pazar payını büyütüyor ve ürün portföyüne yeni ürünler katmaya devam ediyor. Yurt içi satış, ihracat ve fason üretim olmak üzere 2015 yılı toplam satışları 19 milyon kutu ve 105,3 milyon TL şeklinde olan Berko İlaç’ın 2016 yılı hedefi, 22,6 milyon kutu ve 142,7 milyon TL olarak planlanıyor.

Berko İlaç’ın yurt dışı pazar arayışı ve bu alandaki çalışmaları aktif bir şekilde devam ediyor. 2015 yılından bugüne toplam 18 ülkeyle ihracat yapan ve ihracat sözleşmesi imzalayan Berko İlaç, 20 ülkeyle de görüşmelerini sürdürüyor. 2014 yılında 4 ülkeyle ihracat yapılıyorken 2015 yılında ihracat hacmini TL bazında yüzde 72 artırarak toplam 18 ülkeyle ihracat yapan ve ihracat sözleşmesi imzalayan Berko İlaç’ın 2016 yıl sonu hedefi, TL bazında iki katı büyüme ve toplamda 40’a yakın ülkeyle sözleşme imzalama şeklinde.

Sosyal sorumluluk konusuna çok önem veren Berko İlaç, bu konuya verdiği önemden yola çıkarak geliştirdiği projeleriyle hayata ve insana dokunuyor. Her geçen gün artan bir enerjiyle bu konuya odaklanan Berko İlaç, son yıllarda pek çok proje gerçekleştirdi. Bu projelerin başında; topluma ve sanata katkı sağlamak amacıyla kurulan “Berko Çocuk Tiyatrosu” ve eczacılık fakültesi öğrencilerinin kariyer gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Eczacının Kariyer Yolu” projeleri geliyor. Aynı zamanda Berko İlaç çalışanlarının gönüllülük esasına dayanarak kurdukları Berko İlaç Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü pek çok etkinliğe imza atmış bulunuyor. Bu etkinlikler arasında, köy okullarına, onkoloji hastası çocuklara, engellilere, rehabilitasyon merkezilerine ve çocuk esirgeme yuvalarına sağlamış oldukları kıyafet, ayakkabı, oyuncak, kitap, okul araç gereçleri, hijyen malzemeleri vb gibi katkılar yer alıyor. Berko İlaç, 10 ilköğretim ve 20 üniversite öğrencisi olmak üzere toplam 30 öğrenciye de burs vermenin mutluluğunu yaşıyor.
Kaynak: İHA