Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Bartın’da, Türk Hava Kurumu Bartın Şubesi ile Atatürk Okulu’nun işbirliğiyle geleneksel Uçurtma Şenliği düzenlendi.

Uçurtma Şenliği Düzenlendi
650 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen uçurtma şenliğinde, öğrenciler gönüllerince eğlenirken uçurtmalarını gökyüzüne çıkarabilmek için birbirleriyle yarıştı. Şenliğe; THK yetkileri, idareciler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Ağdacı Mahallesinde bulunan arazide düzenlenen şenlikte, öğrenciler gönüllerince eğlenirken uçurtmalarını gökyüzüne çıkarabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Her renk uçurtmanın yer aldığı gökyüzü seyredenlerin büyük beğenisini topladı. Şenliğe 650 öğrencinin katıldığını kaydeden Bartın Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Uğur “Çocuklarımızın kapalı alanlar dışında da faaliyet yapmasını sağlamak için çalışıyoruz. Ben bu şenliği düzenleyen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ediyorum. Bu şenliği gelecek yıllarda da yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Türk Hava Kurumu olarak Bartın’da sık sık gençlerle bir araya geldiklerini söyleyen THK Bartın Şube Başkan Yardımcısı Noyan Erözçelik etkinliğe uçurtma desteği sağladıklarını söyledi.

Erözçelik “Türk Hava Kurumu Bartın Şubesi olarak bütün Türk gençlerine yönelik ücretsiz kurslar düzenleniyor. Gençlerimize planör, paraşüt, yamaç paraşütü, model uçak gibi ücretiz kurslarda eğitimler veriliyor. Bunların yanı sıra uçurtma şenlikleri de aracılık yapıyor. Burada da yeni yetişen çocuklarımıza, sonradan gelecek yeni nesillere öncelik yapmak amacıyla böyle bir uçurtma şenliği düzenlendi” diye konuştu.

Kaynak: İHA