Ahlat'ta Yılsonu Sergisi
Bitlis’in Ahlat Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından açılan yılsonu sergisi büyük beğeni gördü.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden ise; “Halk eğitim merkezi yıllar öncesinde halkın yediden yetmişe mesleki ve çeşitli alanlarda halka hizmet etmek için kurulmuş eğitim kurumlarıdır. Bundan birkaç sene öncesine kadar halk eğitimi merkezlerimiz bir nevi işlevlerini yitirmiş vaziyetteydiler, fakat özellikle Ahlat için söylüyorum 1-2 yıldır halk eğitimi merkezi bünyesinde o kadar mükemmel işler yapılıyor ki 300’den fazla kurs ve 6 binden fazla kursiyer bu eğitim kurumundan faydalanıyor. El emeği göz nuru üretilen ürünlerle beraber sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunmak, bayan kardeşlerimizin farklı faaliyetlerle desteklemek son derece önemli bir hizmettir. O yüzden halk eğitimi merkezleri pasif duruma getirilecek kurumlarımız değil, bilakis tam tersine çeşitli sosyal, kültürel, mesleki ve okuma yazma kurslarıyla halkımızla bütünleşen kurumlarımızdır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılışını Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban’ın eşi Ayşegül Çoban, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Birgül Otlu ve bayanlar yaptı.
Açılıştan sonra davetliler halk eğitimi merkezi bünyesinde açılan el sanatları sergisi ve fotoğrafçılık kursu sergilerini gezdi. Sergiyi gezen vatandaşlar, çok güzel ve görkemli bir sergi olduğunu ifade ederek emek verenleri tebrik ettiler. Serginin 3 Haziran 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar açık olacağı belirtildi.
Ahlat Kapalı Spor Salonu’nda açılan görkemli sergiye Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
