Görece Halkı İftarda Buluştu

Menderes Belediyesi tarafından Görece’de düzenlenen iftar etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Görece Halkı İftarda Buluştu
Menderes Belediyesi tarafından ilçe merkezinde her gün bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen iftar buluşmalarının yanı sıra farklı mahallelerde de iftar buluşmaları gerçekleştiriliyor. Görece’de düzenlenen etkinlikte bin kişi ile oruçlar açıldı, dualar edildi. İftarın ardından düzenlenen gösteriler de herkes tarafından ilgiyle izlendi.

İLK KEZ

Önceki yıllarda Görece Göçmen Konutları’nda düzenlenen iftar buluşması bu yıl ilk kez Görece köyünde gerçekleşti. Mustafa Mutlu İlkokulu bahçesindeki gönül sofrasında Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, vatandaşlara kendi elleriyle yemekleri dağıttı.

Oruçların açılmasının ardından çay bizden sohbet sizden etkinliği ile çocuklar için pamuk helva ve macun ikramı gerçekleştirildi.

Gece Ramazan Şenlikleri ile sona erdi. Orta oyunu ve Hacivat-Karagöz’ün sahne aldığı şenlikler iftar sofrasına katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

BAŞKAN SOYLU’YA PLAKET

Gecede Başkan Soylu’ya Görece Mustafa Mutlu İlkokulu’na yaptığı yardımlar nedeniyle teşekkür plaketi de verildi.

Mahalle Muhtarı Selahattin Şar ve okul müdürü Yılmaz Kaçan tarafından verilen plaket için teşekkür eden Başkan Soylu, Menderes Belediyesi olarak ilçe genelindeki tüm okullara destek olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

“RAMAZANIN RUHUNU YAŞIYORUZ”

Etkinlikte Göreceli vatandaşlara da seslenen Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Ramazan ayı boyunca iftar sofralarımızda buluşmayı sürdürüyoruz. Görece’de düzenlediğimiz etkinliğimiz ile bir ve beraber olduk. Amacımız ilçemizde Ramazan’ın ruhunu en iyi şekilde yaşamak. Bu sofraları Bülent Soylu olarak ben kurmuyorum. Menderes Belediyesi olarak kuruyoruz. Yani siz vatandaşlarımızın parasıyla yine siz vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. İftar sofralarımızı farklı mahallelerimizde kurmayı sürdüreceğiz. Allah hepinizden razı olsun. Allah açtığımız oruçlarımızı, ettiğimiz dualarımızı kabul etsin” dedi.

Kaynak: İHA