Felçli Türkmen Muhalif Cepheye Dönmek İstiyor

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki köyünü Esed askerlerine karşı korurken ağır yaralanıp sol kolu ve bacaklarını kullanamaz hale gelen Suriyeli genç, Nevşehir'de 2 yıldır tedavi görüyor Yeniden cepheye dönmek için sağlığına kavuşmayı bekleyen Bal: 'Köyümüzün çevresindeki çatışmalar sırasında yanıma bomba düştü, bu yüzden bacaklarımı ve kolumu kullanamıyorum. 2 yıldır ayrı olduğum köyümü çok özlüyorum. Sağlığıma kavuşunca geri dönüp arkadaşlarımla beraber düşmana karşı durmak istiyorum. Topraklarımızı yeniden savunmak istiyorum'

BEHÇET ALKAN - Suriye'de Lazkiye kırsalında Türkmenlerin yaşadığı Bayırbucak bölgesindeki köyünü arkadaşlarıyla birlikte Esed askerlerine karşı savunduğu sırada yaralanan Mustafa Bal, yaşamını sürdürdüğü Nevşehir'de sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Çukurcak köyündeki çatışma sırasında yakınına düşen havan topu nedeniyle sol kolu parçalanan ve belden aşağısı felç olan 22 yaşındaki Bal'ın kafatasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde şarapnel parçaları bulunuyor.

Bacaklarını ve bir kolunu hareket ettiremediği için günlük ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken Bal'a annesi kol, bacak oluyor.

Nevşehir'de 2 yıldır tedavi gören Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaralandıktan sonra 58 gün yoğun bakımda kaldığını, iki yıldır ise sağlığına yeniden kavuşabilmenin hayaliyle yaşadığını dile getirdi.

Sol kolundaki kemik yapısının incelmesi nedeniyle ameliyat olması gerektiğini aktaran Bal, Nevşehir’in Kozaklı ilçesindeki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaklaşık iki ay boyunca fizik tedavi gördüğünü anlattı.

Sağlığına kavuşup yeniden cepheye dönmek istediğini belirten Bal, şöyle konuştu:

'Bayırbucak'ın tüm köyleri bombalandı, sağlam hiçbir yer kalmadı. Esed askerleri sivil halkı vurdu, çocukları bile katletti. Köyümüzün çevresindeki çatışmalar sırasında yanıma bomba düştü, bu yüzden bacaklarımı, kolumu kullanamıyorum. 2 yıldır ayrı olduğum köyümü çok özlüyorum. Sağlığıma kavuşunca geri dönüp arkadaşlarımla beraber düşmana karşı durmak istiyorum. Topraklarımızı yeniden savunmak istiyorum.'

Mustafa'nın babası Ahmet Bal (49) da 2014 yılı ramazan ayında Esed askerlerinin köylerini işgal etmeye çalıştığı sırada yaralanan oğlunun eski sağlığına kavuşması için tüm imkanları zorladıklarını ifade etti.

Oğlunun sol kolunu tamamen kaybetmemesi için ameliyatla kemik eklenmesi gerektiğini aktaran Bal, 'Kolundaki sorunun yanı sıra,2 yıldır da yürüyemiyor ama fizik tedavi ile zamanla bunu da başaracaktır.' dedi.

Osmanlı döneminde Bayırbucak'a Anadolu'nun muhafazası için yerleştirildiklerini aktaran Ahmet Bal, Türkiye için stratejik olduğuna inandıkları topraklarını, çocuğunun sağlığına kavuşmasının ardından yeniden savunmak için mücadeleye katılabileceklerini söyledi.

Ahmet Bal, 'Oğlum, 'sağlığıma kavuşayım vatanım için kanımın son damlasına kadar gideceğim tekrar' diyor. Elimizden gelse vatanımızı bırakmayacağız ya ölüm ya kalım.' şeklinde konuştu.

Anne Fatma Bal (48) ise oğlu ayağa kalkamadığı için özellikle tuvalet ve banyo ihtiyaçlarında zorluklar yaşadıklarını kaydetti.

Fatma Bal, yıllarını vererek büyüttüğü çocuğunun, yeniden adım atmasını beklemenin bir anne için en büyük acı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA