Terör, Başarılarını Gölgeleyemedi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce okulları tahrip edilerek veya yakılarak eğitimleri engellenmek istenen öğrenciler için tahsis edilen 32 derslikli okulda, eğitimlerine devam eden bin öğrenci karne almanın sevincini yaşadı Terör mağduru öğrencilerin çoğunluğu, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen derslerinde başarı sağlayarak takdir ve teşekkür belgesi aldı Sur Kaymakamı Tura: 'Devletimiz, Cumhurbaşkanından Bakanlara kadar öğrenciler için her türlü imkanları seferber etti. Öğrencilere bu imkanları sunuyoruz. Temennimiz hiçbir öğrencimizin eğitiminden ve okulundan ayrı kalmamasıdır' Öğrencilerden Abiş: 'Yılmadım, sürekli yapacağıma inanıyordum. Olaylardan çok etkilendim ama yine de başardım'

SÜLEYMAN UMUT GÜRHAN - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce okulları tahrip edilerek veya yakılarak eğitimleri engellenmek istenen öğrenciler için tahsis edilen 32 derslikli okulda, eğitimlerine devam eden bin öğrenci karnelerini aldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırılarıyla eğitimleri engellenmek istenen yaklaşık 4 bin 500 öğrenciden 3 bin 500'ünün nakledildikleri okullarda, bininin de kendilerine tahsis edilen 32 derslikli okulda eğitimlerini sürdürmeleri sağlandı.

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle Sur ilçesinde okulları tahrip olan öğrenciler, 32 derslikli okulda eğitimlerini sürdürdü. Terör saldırıları nedeniyle eğitimleri kesintiye uğrayan 4 bin 500 öğrenciye İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ara tatilde ve ikinci dönemde cumartesi günleri telafi eğitimleri verildi. Öğrenciler bu sayede derslerindeki eksiklerini kapatma imkanı buldu.

Terör saldırılarına rağmen okuma aşkını kaybetmeyen öğrenciler, bugün okullarından uzakta buruk bir karne sevinci yaşadı. 32 derslikli okulda eğitimlerine devam eden öğrencilerin başarılarını terör engelleyemedi, okulda birçok öğrenci takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazandı.

- Bazı okullar yeniden yapılacak

Sur Kaymakamı Memduh Tura, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle en çok öğrencilerin mağdur olduğunu, ancak bu sorunu çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Öğrencilerin terör saldırıları nedeniyle belli bir süre okuldan uzak kaldığını belirten Tura, şöyle konuştu:

'Devletimiz onları yalnız bırakmadı. Sur ilçesinde okulları tahrip edilen çocukların eğitiminin yarıda kalmaması için yeni bir okulumuzu tahsil ettik. Bugün de öğrencilerimizin en mutlu ve heyecanlı günü olan karne gününde onlarla beraber olduk. Hepsi çok başarılı. Bir çoğunun sadece karne değil, başarı belgesi aldığını gördük ve bu bizleri çok mutlu etti.'

Öğrencilerin telafi eğitimine özel önem verdiklerini vurgulayan Tura, öğrencilerin eğitim açıklarını kapatmak için ulaşım, barınma ve gıda imkanlarını sağladıklarını bildirdi.

İlçede terör örgütünün saldırıları nedeniyle zarar gören okulların onarılması için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Tura, bazı okulların ise yeniden yapılacağını aktardı.

Tura, 'Devletimiz, Cumhurbaşkanından Bakanlara kadar öğrenciler için her türlü imkanları seferber etti. Öğrencilere bu imkanları sunuyoruz. Temennimiz hiçbir öğrencimizin eğitiminden ve okulundan ayrı kalmamasıdır. Öğrencilerin okuyarak iyi bir meslek sahibi olmasını istiyoruz.' dedi.

- Okulunu özlüyor

6. sınıf öğrencisi Songül Abiş de yıl boyunca derslerine çok çalıştığını ve takdir belgesi aldığını söyledi.

Terör saldırıları nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Abiş, 'Yılmadım, sürekli yapacağıma inanıyordum. Olaylardan çok etkilendim ama yine de başardım. Bunun için çok mutluyum. Bana en çok ailem destek çıktı. Üzülmemem için ellerinden geleni yaptılar. Buraya ilk geldiğimde moralim çok bozuktu, öğretmenlerim sayesinde bu hale geldim, gülebiliyorum.' dedi.

Sur ilçesindeki okulunun yıkıldığını, bu nedenle buruk bir sevinç yaşadığını dile getiren Abiş, yıkılan okulunda bir çok anılarının olduğunu ve o günleri özlediğini anlattı.

- Avukat olmak istiyor

8. sınıf öğrencisi Serhat Şakar da takdir ve başarı belgesi aldığını belirtti.

Teröristler nedeniyle kötü günler geçirdiklerini ancak devletin desteği sayesinde zor günleri atlattıklarına dikkat çeken Şakar, 'Terör olaylarında sokaklar barikatlarla doluydu. Okula gidiş gelişlerimiz zor oluyordu. Belli bir süre okula gidemedik. Başarılı olmak için gayret gösterdim. Mağdur olanların hakkını savunmak için avukat olmak istiyorum.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA