Engelli Öğrenciler Karne Heyecanı Yaşadı

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir eğitim merkezinde öğrenim gören zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler karnelerini aldı.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir eğitim merkezinde öğrenim gören bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler, karne almanın sevincini yaşadı.

Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde, zihinsel ve bedensel engelli öğrencilere törenle karneleri verildi.

Öğretmenlerinin elini öpüp karnelerini alan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. Öğrencilere karnelerinin yanında çikolata ve çeşitli hediyeler de verildi.

Bu yıl mezun olan 8. sınıf öğrencisi Öznur Portakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karne aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, 'Aslında bir taraftan da üzülüyorum. Çünkü bu sene mezun oluyorum. Burada birçok anım oldu. Buradaki öğretmen ve arkadaşlarıma çok şey borçluyum. Hayatımda birçok öğretmenim bana destek verdi. Onlar sayesinde bulamadığım yeteneklerimi keşfettim. Onların inançları ve yol göstermesiyle birlikte yeteneklerimi keşfederek kendimi gösterebilme şansı buldum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Okul dışında market gibi yerlerde çalışarak harçlık kazandığını anlatan Portakal, 'Öğretmenlerim sayesinde girdim. İnşallah onların yüzünü kara çıkarmadan devam etmeyi planlıyorum. Başka şeyler de yapmayı düşünüyorum. Bakalım kader kısmet. Büyüdüğümde en çok istediğim şey, büyük bir iş kadını olmak. Sadece bunu istiyor, diliyorum.' dedi.

Merkezde öğretmenlik yapan Rabia Kayadibi de öğrencilerinin mezun olduklarını belirterek, güzel bir sene geçirdiklerini, birçoğunun işe yerleştiğini anlattı.

Öğrencilerin yorucu bir yıl geçirdiklerini belirten Kayadibi, 'Önce dinlensinler biraz. Son sınıf olduğumuz için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) oldu. Sonra kitap okumaya devam etsinler. Sınavda iyi puan alamayanlar, tekrar kurslara devam edip çalışsınlar.' ifadelerini kullandı.

Öğrenci velisi Rıdvan Gündoğdu ise çocuğunun takdir belgesi aldığını belirterek, 'Çok çalıştı demek ki. Biz de çok mutluyuz, o da çok mutlu. İnşallah tatile göndereceğim. Eğitimlerinden çok memnunuz. Bütün öğrencilerin bu şekilde eğitim görmesinden yanayız. Normal okullarda çok sıkıntılar yaşadık ama burada gayet iyiyiz.' şeklinde konuştu.

Bu arada, kent genelinde eğitim faaliyetini sürdüren 730 okulda 180 bin 514 öğrenci karne aldı.
Kaynak: AA