Edirne'den Kısa Kısa

Aşırı sıcak havalarda özellikle yaşlı ve hastaların daha dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dışarıda çalışması gerekenlerin mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Kişioğlu, dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmesi, geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmesi ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü takılması tavsiyesinde bulundu.

Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde denize girilmemesi ve güneşlenilmemesi gerektiğini belirten Kişioğlu, bu saatlerin dışında denize girmek isteyenlerin güneşten koruyucu krem kullanması, şapka ve gözlük gibi gerekli koruyucu önlemleri alması gerektiğini ifade etti.

Kişioğlu, vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınması gerektiğini, bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ensenin soğuk suyla ıslatılmasının rahatlatacağını aktardı.

-Komşu ile turizmde işbirliği

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Yönetimi (ETTDER), Yunanistan Edirne Konsolosu Evi Charitidou ile konsolosluk binasında bir araya gelerek iki ülke turizmi hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

ETTDER'den yapılan yazılı açıklamada, ETTDER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bacıoğlu, As Başkanı Doç. Dr. Emel Gönenç Güler, Genel Sekreter Orkun Akman, Yönetim Kurulu Üyeleri Gökhan Balta ve Murat Yumrukçal ile Dernek Sekreteri Tülay Özbaş, Yunanistan Edirne Konsolosu Evi Charitidou ile turizmde işbirliği gündemi ile konsolosluk binasında bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede, son yıllarda turizm konusunda büyük gelişim gösteren iki ülke arasında sınırın her iki yanına katkısı olacak ortaklaşa yapılabilecek turizm faaliyetlerinin görüşüldüğü, Türk ve Yunan turizmcileri eylül ya da ekim ayında bir araya getirebilecek bir organizasyonun da gündeme geldiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yunanistan Edirne Konsolosu Evi Charitidou'nun iki ülke arasında özellikle son yıllarda artan çok güzel turizm faaliyetleri gerçekleştirildiğini belirterek, komşuluk ilişkilerinin en güzel örneklerinin sergilendiğini kaydetti.

Görüşmenin sonunda Evi Charitidou‘a sembolik olarak Edirnekari işlemeli takı kutusu ve çiçek hediye edildiği aktarıldı.

-2015-2016 mezunlarını uğurlandı

Edirne Bahçeşehir Okulları bu yıl mezun olan öğrencileri için tören düzenledi.

Tören, şehitlere saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Aysun Yiğitsoy, öğrencilerin çok değerli olduğunu, okulun amacının hem derslerde başarılı öğrenciler hem de hayatta dimdik durabilen Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Müdür Aysun Yiğitsoy'dan diplomalarını aldılar. Kesilen pastanın ardından kepler havaya atıldı.

Okulun çok amaçlı salonunda yapılan tören veliler ve diğer konukların katılımıyla gerçekleşti.

Kaynak: AA