Veterinerlerden Karne Hediyesi Uyarısı
Okulların kapanmasıyla birlikte çocuklarına karne hediyesi alma telaşına girecek olan anne ve babalara Konak Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü’nden önemli bir uyarı geldi. Evlatlarını sevindirmek isteyen velilerin karne hediyesi olarak petshoplardan kedi veya köpek satın almamalarını isteyen Veterinerlik Müdürü Sait Tong, hayvan sahiplenirken çok iyi düşünülmesi gerektiğini söyledi.

“HAYVANIN PSİKOLOJİSİ BOZULUYOR”
Evcil hayvanların bir oyuncak ya da hediyelik eşya olmadığı dile getiren Konak Belediyesi Veteriner Müdürü Tong, “İnsanlar nasıl ki çocuk sahibi olmak istediklerinde bir planlama yapıyorlar, evcil hayvan sahibi olmak istediklerinde de aynı şekilde hareket etmeliler. Bir yaz hevesi için hayvan sahiplenip, yaz sonunda onu terk etmek hoş değil. Bu durum hayvanın psikolojisini de bozuyor. Bu nedenle anne ve babalar çocuklarına söz vermeden önce çok iyi düşünüp, sağlıklı karar versinler. Çünkü bir canlının sorumluluğunu almak kolay değil” diye konuştu.
“PETSHOPTAN DEĞİL BARINAKTAN SAHİPLENİN”
Hayvan sahibi olmak isteyenlere de petshoptan önce mutlaka hayvan barınaklarına veya rehabilitasyon merkezlerine gitmeleri çağrısında bulunan Tong, “Artık Türkiye’nin her yerinde barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri bulunuyor. Buralarda da sahiplenmeyi bekleyen çok tatlı kedi ve köpekler var. Hayvan satın almak yerine barınaklardan sahiplenmeyi tercih etsinler” dedi.
Konak Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü olarak sokak hayvanlarını kısırlaştırma ve tedavi hizmetlerinin artarak devam ettiğini belirten Tong, aşılama yapılan hayvanların alındığı yerlere bırakıldığını söyledi.
Tong, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hayvan sahiplendirilmesi yaptıklarını da sözlerine ekledi.
