Vali Cebiroğlu Veda Etti

Valiler Karanamesi ile merkeze alınan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu düzenlenen törenle veda etti. Cebiroğlu, " Ben halk gibi düşünen halk gibi yaşayan birisiyim. Sırça köşklerden ahkam kesmek bana göre değil. En zor en namüsait şartlarda bile hakkın rızası halkın menfaatini ön planda tuttum" dedi.

Vali Cebiroğlu Veda Etti
Yalova Valisi Selim Cebiroğlu valilik bahçesinde gerçekleştirilen bir törenle Yalova’ya veda etti. Vali Cebiroğlu’nu uğurlamaya kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar geldi. Kendisini uğurlamaya gelen herkesle tek tek tokalaşan Vali Cebiroğlu helallik isteyerek, "Ben hakkımı hepinize helal ettim" dedi.

Yalova Valiliği görevinden alınarak merkez valiliğine atanması ile ilgili hiç bir kırgınlığının olmadığını dile getiren Vali Cebiroğlu veda töreni öncesi yaptığı açıklamada ise şu sözlere yer verdi, "21 ay önce Yalova’ya vali olarak atandım. 21 ay sonra da bizi atayan irade geri almıştır. Ben nasıl atandığımda teşekkür ettiysem alındığımda da teşekkür ettim. He hangi bir kırgınlığım ve dargınlığım yok. Benim asli görevim halka hizmettir. 32 yıllık hizmet hayatımda hep vatandaşın derdi ile dertlendim. Görev süremde cep telefonum bir dakika bile kapanmadı ve arayan herkese cevap verdim. Ben halk gibi düşünen halk gibi yaşayan birisiyim. Sırça köşklerden ahkam kesmek bana göre değil. En zor en namüsait şartlarda bile hakkın rızası halkın menfaatini ön planda tuttum. Devletin bir kuruşunu haksız şekilde harcamaya müsaade etmedim. Benim derdim vatandaşın derdi oldu. 21 ay içerisinde milletimiz bizi takip etti. Yaptığımız hizmetlerin takdirini de halkımıza bırakıyorum. Haksızlık karşısında her zaman Elif gibi dimdik oldum. Eğilmedim bükülmedim. Karşılığında ne bedel ödenecekse bunu da göze aldım. Hep garibin, yetimin milletin avukatı oldum. Kul hakkını hep önde tuttum. Haksızlık karşısında dilsiz şeytan olmadım"

Vali Cebiroğlu, göreve geldiğinde başta devlet kurumları olmak üzere ilin halen ilçe psikolojisi içerisinde olduğunu belirterek, "Geldiğimde Yalova halen ilçelik psikolojisinden çıkamamıştı. Kurumlar farklı farklı durumdaydı. Biz mümkün olduğunca bu kurumları disipline etmeye çalıştık. Kurumsallaşmaya devletin çalışma sistemine entegre etmeye çalıştık. Bunu yaparken bazılarını da rahatsız ettik. Belirli mesafeye geldik. Ama istediğimiz mesafeye gelemedik. Yalova’daki görev süremde asayiş konusu iyiye gitti. Uyuşturucu kullanımında ciddi bir azalma var. Faili meçhul olayların sayısı da ciddi şekilde azaldı" diye konuştu.

21 aylık görev süresi içerisinde ilde yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, "Cumhuriyet tarihinde il genelinde köy yollarının sıcak asfalt yapımı açısında belki de 81 il içerisinde en iyi il olduk. Tüm köy yollarının yüzde 80’i sıcak asfaltla kaplandı. 21 ay önce geldiğimde bugüne kadar yapılan tüm sıcak asfalt 8.5 kilometreydi. 21 ayda yapılan asfalt 96 kilometredir. Geçmiş yıllara oranla hükümetimiz bu yıllardan daha fazla ödeneği KÖYDES’e ve Özel İdaresine aktardı. Bu çalışmamızda 7 vali yardımcımızın hakları var. Ama Atilla Selami Abban’ın hakkını ödeyemeyiz. Yatırımlarda bir başarı varsa en az yüzde 50’si Atilla Selami Abban’a aittir. Kendisi eşini ve kendini ihmal ederek sorunları çözmek adına özveri ile çalıştı. Geçmiş yıllarda yapılan o 8.5 kilometrelik sıcak asfaltın kilometresini altyapı hariç 268 bin TL’ye ihale etmişler. Bizim zamanımızda altyapısı dahil sıcak asfaltın kilometresini 120 bin TL’ye yaptırdık. Bunun dışında 40 kilometrelik 2. kat asfaltı da andazit ve granit taşı ile ihaleye çıkarak tüm köy yollarının sorunlarını ortadan kaldıracaktık. Ama ihale gününde benim tayinim çıktığı için ihaleyi iptal ettik. Kilometresini 51 bin TL’den yaptıracaktık. Onu da gelen sayın valinin yapması gerektiğini düşünerek bıraktık. Köy yollarının yanlarına 20 kilometre yağmur suyu kanalı, 6.2 kilometre çelik bariyer yaptırdık. Köy yollarındaki çizgileri ve kedi gözlerini yaptırdık. Köy yollarımız çok modern bir hale getirildi.

Eğer görevde kalsak bu yıl 40 kilometre, bir sonraki yıl bir 40 kilometre daha yapacak ve köy yollarını en az 20 yıl sorun yaşamayacak hale getirecektik. Merkez köylerimiz ve diğer köylerimize ait hiç bir asli ihtiyaç kalmadı. Köylüler artık çocuk parkı, spor aletleri istiyorlar. Bir yılda yalnız merkez köylerde 171 bin metre kare parke yol yapıldı. Çamurlu köy yolu kalmadı" diye konuştu.

Görev süresi içerisinde geçen sürede kime ne hakkı geçtiyse haklarını helal ettiğini dile getiren Vali Cebiroğlu, "Ben görev sürem içerisinde kime ne hakkım varsa bunu helal ettim. Kamu malına yönelik hakları ben helal edeme. Bana da kimin hakkı geçtiyse helal etsin. Ben görev süremde hep Allah korkusu ile hareket etti" dedi.

Vali Cebiroğlu daha sonra alkışlar eşliğinde Yalova’dan ayrılarak görev yapacağı Ankara’ya hareket etti.
Kaynak: İHA