Dünya Rüzgar Günü

Küresel Rüzgar Enerji Konseyi (GWEC) Genel Sekreteri Sawyer:'Rüzgar sektörü büyüyor ve yatırım maliyeti ucuzluyor, geçen yıl yaklaşık 110 milyar dolarlık yatırımla dünyada rekor büyüme gerçekleşti ve 1 milyon insana istihdam sağlandı'.

Küresel Rüzgar Enerji Konseyi (GWEC) Genel Sekreteri Steve Sawyer, büyüyen sektörde yatırım maliyetinin de ucuzladığını belirterek, 'Geçen yıl yaklaşık 110 milyar dolarlık yatırımla dünyada rekor büyüme gerçekleşti ve 1 milyon insana istihdam sağlandı.' ifadesini kullandı.

Sawyer, 15 Haziran Dünya Rüzgar Günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada, rüzgardan temiz enerji üretimi ve bunun sosyo-ekonomik faydalarına dikkati çekti.

Sektördeki istihdam oranının bir önceki yıla göre yüzde 5 arttığını belirten Sawyer, 'Rüzgar sektörü büyüyor ve yatırım maliyeti ucuzluyor, geçen yıl yaklaşık 110 milyar dolarlık yatırımla dünyada rekor büyüme gerçekleşti ve 1 milyon insana istihdam sağlandı. Yani biz büyüyoruz, iyiye gidiyor ve ucuzluyoruz. Rüzgar sanayi, dünyanın sadece Paris’te kabul edilen iklim hedeflerini karşılamanın ötesine geçti.' değerlendirmesinde bulundu.

Sawyer, ayrıca küresel şirketlerin güçlerini rüzgardan aldığına işaret ederek 'Facebook, Microsoft, Google, Lego, AT&T, DuPont, General Motors, HP, Sprint ve Walmart gibi dünyanın en büyük ve en karlı şirketleri için temiz enerji elde etmek standart bir uygulama ve rüzgar sektörünün gelişmesi için heyecan kaynağı haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Rüzgarın geçen yıl yeni enerji üretiminin en büyük kaynağı olduğunu belirten Sawyer, bu sayede temiz kaynaklı enerji çeşitlerinin, sağladığı çevresel, sosyal ve ekonomik bir dizi yararla gelecekteki enerji seçenekleri hakkında siyasi karar verme mekanizmalarını etkileyeceğini kaydetti.

Kaynak: AA