Siirt'te KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Verilecek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Müdürlüğü ile Siirt Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİSİAD) arasında kendi işini kurmak isteyenler gençlere yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Siirt'te KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Verilecek
Yapılan protokol ile Siirt’te 30 kişiye girişimcilik eğitim verileceğini belirten KOSGEB Siirt Müdürü Ömer Erkılıç, kursiyerlere kendi işlerini kurma fırsatı verildiğini söyledi.

Erkılıç, açılan işletmelerin en kırılgan olduğu ilk yıllarını sağlıklı bir şekilde aşmalarını ve büyümelerini desteklediklerini de belirterek, "Bu eğitimi alıp yeni işletme kuranlara KOSGEB olarak geri ödemesiz 50 bin lira geri hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi desteği veriyoruz" dedi.

SİSİAD Başkanı Mehmet Kemal Bilim ise, Siirt’te yeni girişimcilere ihtiyaç bulunduğunu, verilen bu eğitimler ile yeni girişimciler ve yeni işletmelerin açılmasını desteklediklerini söyledi.

Yeni açılacak işletmelerin ilimizde istihdama katkısı olacağını umut ettiğini belirten Bilim, "Eğitimler 22 Haziran 2016 tarihinde başlayacak. Müracaatlar 20 Haziran’a kadar Bilim Otomotiv’de yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA