Irak'taki Olaylar

Terör örgütü DAEŞ'in hükümete bağlı güvenlik güçleri ve Haşdi Şabi milislerine düzenlediği saldırılarda 34 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in hükümete bağlı güvenlik güçleri ve onlara destek veren Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçlerine düzenlediği saldırılarda 34 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Enbar emniyetinde görevli polis Yüzbaşı Ahmet ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ militanlarının Felluce çevresindeki güvenlik güçleri ve Haşdi Şabi milislerine havan topu, füze ve ateşli silahlarla saldırdığını söyledi.

Saldırılarda emniyet güçleri ile milislerden 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin yaralandığını ifade eden Duleymi, saldırıların ardından çıkan çatışmalarda ise 33 DAEŞ militanının öldürüldüğünü kaydetti.

Öte yandan emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, DAEŞ militanları, Salahaddin vilayetine bağlı Beyci kentinde Irak güvenlik güçleri ve Haşdi Şabi milislerine ait bir karargaha silahlı saldırı düzenledi.

Saldırıda hükümet yanlısı güçlerden 7 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri, 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Irak'ta 2014 yılında DAEŞ'in kontrolü altına aldığı ilk yer olan Sünnilerin yaşadığı Felluce, Musul'dan sonra örgütün elinde bulundurduğu ikinci büyük bölge olarak biliniyor.

Kaynak: AA