GÜNDEM ÖZETİ / 13 Haziran 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu ile AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/09.00/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği iftara katılacak.

(İstanbul/20.45)

EKONOMİ

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin düzenlediği “Toprak Bayramı Etkinliği”ne katılacak, iftar programında yer alacak.

(Ankara /20.00)

2- TÜİK, nisan ayına ilişkin dış ticaret endeksleri ile motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımlayacak.

(Ankara /10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Myanmar'da resmi temaslarda bulunacak.

(Nepido)

2- Irak'ın başkenti Bağdat'ta, DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon güçleri sözcüsü Christopher Garver, basın toplantısı düzenleyecek.

(Bağdat)

3- Suriye iç savaşindaki gelişmeler izleniyor

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

4- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

KÜLTÜR SANAT

1- Tarihçi-yazar Dursun Gürlek, '35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı' kapsamında düzenlenen, 'Beyazıt Ramazan Sohbetleri' programında konuşacak.

(İstanbul/18.00)

2- Yazar Senai Demirci, Eyüp Belediyesince ramazan dolayısıyla Eyüp Meydanı'nda düzenlenen 'Sohbet Meclisi' söyleşisinde konuşacak.

(İstanbul/18.00)

3- Ezgi sanatçısı Aykut Kuşkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesince ramazan dolayısıyla düzenlenen Feshane etkinliklerinde konser verecek.

(İstanbul/23.30)

SPOR

1- Avrupa Futbol Şampiyonası'nda D Grubu'nda İspanya-Çek Cumhuriyeti, E Grubu'nda İrlanda Cumhuriyeti-İsveç ve Belçika-İtalya maçları oynanacak.

(Toulouse/16.00/Saint-Denis/19.00/Lyon/22.00)

2- Spor Toto Basketbol Ligi play-off final serisi altıncı maçında Fenerbahçe ile Anadolu Efes, Ülker Sports Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.00)

3- A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ikinci maçında İspanya ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başlayacak.

(Marsilya/19.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA