Bursa'da Sel Baskınları Tarih Oluyor
Geçtiğimiz yıl Fidyekızık Mahallesi’nde yaşanan sel baskının ardından bölge altyapısını sil baştan yenileyen Büyükşehir Belediyesi, 1 metrekareden daha küçük kesitteki giderleri 7 kat büyüterek bölgeye 5,5 metrekare kesitli büyük kanallar inşa etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, büyük kesitli kanallarla artık bölgede sel felaketi yaşanmayacağını belirterek, kanalın her iki yanına yapılacak park ve rekreasyon alanlarının bölgeye ayrı bir değer katacağını söyledi.

Fidyekızık Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Altyapı konusunda tüm ilçelerde yoğun bir faaliyet olduğunu dile getiren Başkan Altepe, su baskınlarının bir daha yaşanmaması için BUSKİ ile kesin çözümler ürettiklerini kaydetti.
Fidyekızık’ta geçen yıl yaşanan sel felaketinde de önemli maddi kayıplar yaşandığını, araçların sel sularıyla sürüklendiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Yaptığımız incelemede su yataklarının kapalı olduğu ve giderlerin yetersiz olduğu belirlendi. Uludağ eteklerinden gelecek sel sularını taşıyabilecek kapasitede açık kanallar oluşturuldu. 1 metrekareden daha küçük kesitteki giderlerin yerine 7 kat daha büyük 5,5 metrekare kesitli kanallar yapıldı. Dere şeklindeki kanallar sayesinde artık bu bölgede sel baskını yaşanmayacak. Ayrıca kanalın sağ ve soluna yapılacak park ve yeşil alan düzenlemeleri bölgeye değer katacak” diye konuştu.
