Adana'daki Cinayet Davası

Adana'da eşi ile kavga ederken kendilerini ayıran temizlik şirketi sahibi komşusu Ömer Cevizci’yi 3 bin 500 liraya tuttuğu 2 tetikçiye öldürttüğü iddia edilen emlakçı Tufan Liceli Sümer ile birlikte tutuklu 5 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Tufan Liceli Sümer, Ali Konuk, Burak Avanoğlu, Ümit Karakayış, Özkan T. ve Vedat Aydın ile avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, Sümer’in mahkemeye gönderdiği dilekçeyi okudu. Olayla ilgisinin olmadığını öne süren Sümer’in, cinayeti, sanıklardan Aydın'ın azmettirdiğini öne sürdüğü yönündeki iddiayı Aydın'a sordu. Aydın, Sümer’in yalan söylediğini belirterek, 'Poliste ve diğer yerlerde verdiği ifadelerinin doğru olmadığını itiraf etmiştir. Söylediklerini inkar etmiştir. Şimdi de benim için yalan söylüyor.' dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, heyetten bir üyenin izne ayrılması, bazı sanıkların kendilerine yeni avukat tayin etmeleri nedeniyle duruşmayı erteledi.

Mahkeme savcısı, daha önce verdiği esas hakkındaki mütalaasında, Sümer, Konuk ve Avanoğlu’nun müebbet, diğer sanıkların ise 'cinayete yardım etmek' suçundan 15'er yıl hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti.

Ali Konuk ve Burak Avanoğlu, 30 Ocak 2015'te Türkmenbaşı Bulvarı'nda, iş yerinden çıkan Ömer Cevizci'yi evine giderken av tüfeği ile öldürmüştü.

Kaynak: AA