Ömer Karaoğlu Yenikapı'da Konser Verdi

Sanatçı Karaoğlu: 'Aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu güzelim vatanın huzuru, hele dünya için bir umut taşıyor olması, birilerini huzursuz ediyor'.

Sanatçı Ömer Karaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında Yenikapı Sahili'nde konser verdi.

Konserde konuşan sanatçı Karaoğlu, ramazan ayının Kur'an-ı Kerim, sabır ve paylaşma ayı olduğuna dikkati çekerek, 'Üşüyorsak da, yüreğimize hüzün düşüyorsa da, biz her halükarda yüreklerin sahibine yönelip ona sığınırız. Biz daraldığımızda dua ederiz Rabbimiz kuşları gönderir, fillerle kurulmuş orduları da yerle bir eder.' dedi.

Karaoğlu, Türkiye'de yaşanan terör saldırılarına değinerek, şöyle konuştu:

'Ne dolaplar çeviriyorlar görüyor musunuz? Dünyanın öbür ucundan geliyorlar, bu güzel vatanı kana bulamaya, ateş yağdırmaya çalışıyorlar. Biz zulme ezelden tanışığız, zalimlerle tanışıklığımız yeni değil. Şu vatanı yoğuran sevdaya ihanet eden, birliğimizi, dirliğimizi bozmaya yeltenen bozgun çeteleri var. Bu topraklardan değiller, kökleri uzaklara dayanıyor.'

Türkiye'nin zor ve dar vakitlerden geçtiği düşüncesini aktaran Karaoğlu, 'Aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu güzelim vatanın huzuru, hele dünya için bir umut taşıyor olması, birilerini huzursuz ediyor. Aziz şehitlerimize rahmet olsun. Asırlardan beri eskimeyen bir ruhun sahiplerine, hak ve adalet uğruna toprağa düşenlerin aziz ruhuna selam olsun.' diyerek 'Şehit Türküsü'nü seslendirdi.

Karaoğlu, yaklaşık 30 yıldır seslendirdiği ezgileri olduğu bilgisin vererek, ezgilerinin fantastik eserler olmadığını, her birinin gerçek hikayelerden yola çıkarak oluştuğunu söyledi.

Susmanın bazen sözden daha etkili olduğu düşüncesini paylaşan Karaoğlu, 'Hele şu modern zamanlarda, sosyal medyada herkesin filozof kesildiği bir yerde bazen susmak en iyisidir.' yorumunu yaptı.

Karaoğlu, konserde 'La İlahe İllallah', 'Arzuhal', 'Bilemezler', 'Meryem Gibi', 'Kuşlar' gibi sevilen ezgilerini seslendirdi.
Kaynak: AA