GÜNDEM ÖZETİ / 10 Haziran 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mardin'in Midyat ilçesindeki terör saldırısında şehit olan polis memuru Nefize Özsoy'un cenaze törenine katılacak.

(Edirne/13.20)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı'nda düzenlenecek iftar programına katılacak.

(İstanbul/20.44)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kadıköy İmam Hatip Okulları Mezunları Derneğinin 41 senelik geleneksel 'Kardeşlik İftarı' programında yer alacak.

(İstanbul/20.44)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak, iftar programına iştirak edecek, partililerle buluşacak.

(Diyarbakır/16.00/19.45/20.45)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek, düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

(İstanbul/16.30)

5- TBMM Milli Savunma Komisyonunda, Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

(TBMM/11.00)

EKONOMİ

1- TÜİK, Türkiye ekonomisine ilişkin ilk çeyrek büyüme rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Hollanda’nın Lahey kentinde Senato Başkanı Ankie BroekersKnol ile görüşecek, Dışişleri Bakanı Bert Koenders’in vereceği çalışma yemeğine katılacak.

(Lahey)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından ayrı ayrı kabul edilecek, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ile görüşecek.

- Zeybekci, 40. KKTC Uluslararası Fuarı'nın açılışına katılacak, Bakan Atun'un vereceği iftar yemeğine iştirak edecek.

(Lefkoşa)

3- Fransa'da hükümetin kanunlaştırmaya çalıştığı iş yasasına ilişkin grevlerin yansımaları takip edilecek.

(Paris)

4- Suriye iç savaşında rejim ve Rusya’nın hava saldırıları, Halep ve Fırat nehrinin batısında yoğunlaşan çatışmalar ile diğer iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hums)

5- Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr yanlıları hükümet karşıtı gösteri düzenleyecek.

(Bağdat)

6- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

GÜNCEL

1- Muhammed Ali son yolculuğuna uğurlanıyor

- Louisville kentinde bulunan KFC Yum! Center'da yapılacak ve İmam Zaid Şakir'in yöneteceği cenaze töreninde aile üyeleri, farklı dinlerden temsilciler ile eski ABD Başkanı Bill Clinton konuşma yapacak.

- Törenin ardından Muhammed Ali, Cave Hill mezarlığında toprağa verilecek.

(Louisville)

KÜLTÜR SANAT

1- Ressam Fikret Mualla Saygı’nın, 1953, 1956 ve 1957 yıllarında belirli aralıklarla kaldığı Paris Sainte-Anne Akıl Hastanesi’nde çizdiği desenlerin yer aldığı 'Sainte-Anne Desenleri' sergisi, Amerikan Hastanesi'nde açılacak.

(İstanbul/18.00)

2- Japonya, Türkiye, Rwanda, Kamboçya, Nijerya, Brezilya, İtalya ve İngiltere gibi ülkelede Magnum Photos'un futbol dünyasını kendine has bir üslupla görüntüleyip ölümsüzleştirdiği çalışmalar, Fransız Kültür Merkezi'nde sergilenecek.

(İstanbul/19.00)

3- İstanbul Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği ramazan etkinlikleri kapsamında Yenikapı'da Ömer Karoğlu konseri gerçekleşecek.

(İstanbul/23.30)

SPOR

1- Avrupa Futbol Şampiyonası, A Grubu'nda ev sahibi Fransa ile Romanya arasında oynanacak açılış maçıyla başlayacak.

(Saint-Denis/22.00)

2- A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan ile oynayacağı EURO 2016 D Grubu ilk maçının hazırlıklarına devam edecek.

(Marsilya/19.00)

3- Voleybol Kadınlar Grand Prix 1. etap ilk maçında Türkiye, Belçika ile karşılaşacak.

(Klaningrad/17.30)

4- Futbolda birinci transfer ve tescil dönemi başlayacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA