Tekirdağ'da Avukatların Darp Edildiği İddiası

Kırklareli Baro Başkanı Saygılı, 'Bu ve benzeri olayların bir daha tekrarlanmaması konusunda sorumluları özverili ve dikkatli davranmaya davet ediyoruz'.

Kırklareli Baro Başkanı Harun Saygılı, Tekirdağ'da iki avukatın darp edildiği iddialarına ilişkin, bu ve benzeri olayların bir daha tekrarlanmaması konusunda sorumluları özverili ve dikkatli davranmaya davet ettiklerini bildirdi.

Baro Başkanı Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Mayıs Pazar günü iki avukatın Çarşı Polis Merkezi Amirliğinde polis memurları tarafından darp edildiğini iddia ederek, bu olayı şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Bu tür saldırıların son zamanlarda artmasından endişe duyduklarını ifade eden Saygılı, açıklamasında şunları kaydetti:

'Bu ve benzeri olayların bir daha tekrarlanmaması konusunda sorumluları özverili ve dikkatli davranmaya davet ediyoruz. Faillerinin en kısa zamanda yakalanıp, adalete teslim edileceklerine ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarına inancımız tamdır. Meslektaşlarımıza reva görülen muameleyi hiçbir kayıt ve koşulda hoş görmüyor ve bu vesile ile, hukukun üstünlüğünü sağlamak ve adaleti tesis etmekten başka hiçbir amacı olmayan meslektaşlarımıza yönelen şiddetin mazeretinin olamayacağını düşünüyoruz.'

Kaynak: AA