Şamil Tayyar'dan erken seçim açıklaması

Şamil Tayyar, meclise sunulacak başkanlık modelinin yakın bir zamanda meclis gündemeine geleceğini söyledi.

Şamil Tayyar'dan erken seçim açıklaması
Şamil Tayyar'dan erken seçim açıklaması
Beyaz Tv'de Ferda Yıldırım'ın sunduğu "Son Söz" programına konuk olan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar başkanlık modeli ve erken seçim tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

TAM BAŞKANLIK MODELİ

Ak Parti'nin başkanlık modeline ilişkin yürüttüğü bir çalışmanın olduğunu ve yakın bir zamanda meclis gündemine geleceğini söyleyen Tayyar "Bu konuda yani başkanlık modeline ilişkin partimizin yürüttüğü çalışma yakın bir tarihte parlamento gündemine gelecek gibi gözüküyor. Ön görülen model tam başkanlık modeli." dedi.

MECLİSE BİR AN ÖNCE GELMELİ


Önerdikleri Başkanlık modeli önerisinin meclisten geçmesi için yeterli sayıya sahip olmadıklarının atlını çizen Şamil Tayyar " Meclis kapanmadan önce Başkanlık modeliyle ilgili anayasa değişikliğinin mecliste oylamaya sunulması ve buna bağlı olarak başka formüllerin tartışılması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

ERKEN SEÇİM SEÇENEĞİ MASADA MI?


"Meclis başkanlık modeliyle ilgili tartışmayı bir karara bağlayamıyorsa, o zaman halkın hakemliğine başvurmak gerekebilir " diyen Tayyar bunun da olmaması durumunda Türkiye'nin bir erken seçim seçeneğiyle de karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

BEN DOĞRU BULMUYORUM


Tayyar, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Ben kişisel olarak erken seçimi doğru bulmayanlardan birisiyim. Ama partimizde erken seçime gidelim diyenlerin de az olmadığını belirtmek isterim. Bu konuda partinin yetkili kurulları verecek.

BEYAZ GAZETE