Yılmaz Güney sahnesi yıkıldı

Çankaya Belediyesi, 90’lı yıllardan itibaren konser, kongre ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapan Yılmaz Güney Sahnesi’ni yenileyecek.

Yılmaz Güney sahnesi yıkıldı
Yılmaz Güney sahnesi yıkıldı
Çankaya Belediyesi, 90'lı yıllardan itibaren, konser, kongre ve benzeri etkinliklere ev sahipliği yapan Yılmaz Güney Sahnesi'ni yenileyecek.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 300 kişilik kapasiteyle yeniden inşa edilecek Yılmaz Güney Sahnesinin yıkımı hakkında bilgi verildi.

Mevcut prefabrik sahnenin Çankaya halkının ihtiyaçlarına cevap vermediğini kaydeden belediye yetkilileri, sahnenin etrafındaki çam ağaçlarının da yaşatılmak üzere geçen hafta çeşitli parklara nakledildiğini belirtti.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, modern ve konforlu bir bina inşa edileceğini ve birkaç ay sonra salonu sanatseverlerin hizmetine sunacaklarını belirtti. Taşdelen, “Sanatın devrimci ruhunu temsil eden Yılmaz Güney'in adını yaşattığımız yeni kültür sanat merkezi O'nun yolunda sanatçılar yetiştirmeye devam edecek. Sanatın başkenti Çankaya'da yeni kültür merkezleri açarak, sanatın her yönünü sanatseverlerle buluşturmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıkımın ardından hızla kazı çalışmalarına başlayacak olan Çankaya Belediyesi, yeni kültür merkezini kısa süre içinde hizmete açmayı hedefliyor.

Yılmaz Güney sahnesi yıkıldıSiyad mükafat töreninde Emek Sineması protestosu

Yılmaz Güney sahnesi yıkıldıMimarlar Odası, Emek Sineması'na da karşı
Kaynak: AA