'Gönül Gözü'yle Seramik Eserler

Eskişehir'de görme engelli kursiyerlerin yaptığı seramik eserlerden oluşan sergi açıldı.

Eskişehir Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) tarafından açılan karma sergide, seramik sanatlar eğitimi verilen görme engellilerin eserleri izlenime sunuldu.

Dernek tarafından 4 ay eğitim verilen görme engellilerin eserlerinden oluşan 'Görmeyen Gözler, Gören Eller' başlıklı sergi, kentte bir alışveriş merkezinde açıldı.

Engellilerin, görmedikleri halde hayal ederek seramikten yaptıkları Kız Kulesi, kanarya, kartal, tabak gibi objeler, ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

Eskişehir GÖRSEM Sosyal Projeler Koordinatörü Halime Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engellilerin dokunarak adeta görebildiklerini söyledi.

Kursiyerlerin hissederek yaptıkları bu seramik eserlerin çok değerli olduğunu dile getiren Korkut, '21 öğrencimizle çalıştık. 12-65 yaşlarında görme engelli vatandaşımızla oluşturduğumuz bu sergi, Türkiye'de bir ilk. Engellilerin artık engelleri aştığının farkındayız. Bu gelişim, azim ve istek bizi çok mutlu ediyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Korkut, 45 eserin bulunduğu serginin 3 gün açık kalacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA