EXPO 2016'Da Alanya Stantlarına Yoğun İlgi

Alanya Belediyesi’nin EXPO 2016 Antalya’da açtığı İpek Atölyesi, Muz Lifi Atölyesi ve Alanya Bahçesi ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

EXPO 2016'Da Alanya Stantlarına Yoğun İlgi
22 Nisan’da açılışı gerçekleşen ve altı ay sürecek olan EXPO 2016 Antalya’da, endüstriyel bitkiler alanında bulunan İpek ve Muz Lifi Atölyeleri başta çocuklar olmak üzere ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Atölyeler hem yetişkinlere hem de “Çiçek ve Çocuk” teması ile “Geleceği Yeşertmek” sloganıyla yola çıkan EXPO 2016 Antalya’nın ruhuna uygun olarak, çocuklara kültürel mirası tanıtmaya ve çevre bilincini geliştirmeye yönelik şekilde tasarlandı.

İPEK ATÖLYESİ’NDE UYGULAMALI TANITIM YAPILIYOR

Alanya İpekböcekçiliği ve İpek dokumacılığına ait örneklerin sergilendiği İpek Atölyesi’nde, çocuklar ipekböceğinin yumurtasından, tırtıl ve kozanın oluşması, ipeğin çıkartılması ve dokumanın yapılmasına kadar tüm aşamaları takip etmenin yanı sıra dokuma tezgâhında birebir uygulamaya katılıyorlar.

MUZ LİFİ ATÖLYESİ ÇEVRE BİLİNCİNİ GELİŞTİRİYOR

Muz bitkisi ile atık muz bitkisi gövdesinden çıkartılan muz lifi ve bu liften elde edilen ürünlerin tanıtıldığı muz lifi atölyesinde ise, büyüklerin yanı sıra çocuklara çevre bilincini geliştiren ve atık bir malzemenin nasıl değerlendirilebildiği anlatılıyor.

ESKİ BAKAN ALANYA BAHÇESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

22, 23 ve 24. dönem TBMM Samsun Milletvekili ve 2011-2013 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapan Suat Kılıç, Alanya Bahçesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat Kılıç’a İpek kozasından yapılan tablo hediye edildi. Alanya Bahçesi’ne hayran kaldığını belirten Kılıç; “Alanya doğası ve dokusuyla her zaman ilgi çeken bir şehrimiz. Burada açılan stantlarda Alanya’nın tarihi ve doğal güzellikleri çok güzel bir şekilde tanıtılıyor” dedi.

Kaynak: İHA