Bigadiç'de Kuzu Ve Buzağılar Yarıştı

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde, 2.Et ve Süt Festivali kapsamında düzenlenen en güzel kuzu ve buzağı yarışması renkli görüntüleri sahne oldu. İlçenin Cevizli mevkiinde yapılan yarışmada, 12 kuzu ve 43 buzağı görücüye çıkarken, büyük heyecan yaşandı.

Yarışma öncesi, halk oyunları ekipleri gösteri yaparken, ilk önce kuzular birer birer jürinin önünden geçti. Daha sonra, buzağılarda 4 kategoride yarışmaya katıldı.

0-2 aylık ve 3-4 aylık buzağılar et ırkı ve süt ırkı kategorilerinde yarıştı. Süslenen buzağılar genelde çocukların arkasından çayıra gelirken, renkli görüntüler oluştu. Jürinin yaptığı değerlendirmenin ardından birincilere bin 500, ikincilere 750 ve üçüncülere de 500 lira ödül verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan ve Ak Partili Belediye Başkanı İsmail Avcu’ dereceye girenlere ödüllerini verirken, dereceye giren kuzu ve buzağıların sahipleri de büyük mutluluk yaşadı. Canan adlı buzağı ile katıldığını anlatan Semih Kurucan,” Bu sene Canan isimli buzağımla katıldım. Geçen sene katılmamıştım. Çok heyecanlıyım. Sonucu merakla bekliyorum. Buzağıma güveniyorum” dedi.

Mustafa Yumlutepe’ de.” Yarışmaya ilk defa katılıyorum. İnşallah birinci olacağız. İddialıyım” dedi.

İki kuzu ile yarışmaya katıldığını anlatan Mustafa Önder’ de,”Hayvan sevgimizden geldik buraya. Çok heyecanlıyım. Sonucu merakla bekliyorum” dedi.

Markalaşmak istediklerini anlatan Belediye Başkanı İsmail Avcu,” Festivalin ikincisini icra ediyoruz, Cuma günü başlattık. Dün çok güzel at yarışı icra ettik. Bütün ülkenin her tarafından gelenler oldu. Ulusal bir yarış oldu. Çok büyük katılım vardı. Ve çok iyi neticeler elde ettik. Bu gün de artık bizim Bigadiç’in vazgeçilmezi et ve sütümüzü tanıtalım diye başlattığımız Et ve Süt Festivalini sona erdirdik. Burada buzağı yarışması, En güzel kuzu yarışması, koç yarışması yaptık. Ayrıca, en güzel etli yemek yarışması en güzel sütlü yemek yarışması yaptık. Hepsi de bir birinden güzel olmuş. Esas amaç, markalaşmak. Bu ürünlerimizi sütün ülke genelinde tanıtmak. Halkımız bir şekilde eğlendi. Mütevazi bir şekilde kendi imkanlarımızla hazırlandık. Güzel bir gün geçti. Ben, bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu festivalin, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah, seneye gene aynı tarihte, Mayıs ayının ikinci Pazarı burada olacağız. Bütün halkımızı bekliyoruz. Bakın Bigadiç’in suyu güzel. Helvası güzel. İnsanları güzel. Bütün insanları bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA