Nejdet Koçak Unutulmadı

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Irak’ın Kerkük şehrinde Türkmenlerin önde gelen isimlerinden Şehit Nejdet Koçak’ın kabrini ve ailesini ziyaret etti.

Nejdet Koçak Unutulmadı
Bir dizi çalışma ziyaretleri için Kerkük’e giden Gazeteci Güngör Yavuzaslan, Türkmen davasının bayrak ismi Nejdet Koçak ve şehitleri unutmadı. Kerkük Musalla Mahallesi’nde bulunan Nejdet Koçak’ın kabrini ziyaret eden Yavuzaslan, ardından Koçak ailesini ziyaret etti. Yavuzaslan Nezahat Koçak’ı evinde ziyaret ederek, Nejdet Koçak’ın hayatı hakkında özel bir röpartaj gerçekleştirdi. Yavuzaslan’a Nejdet Koçak’ın dava arkadaşı İbrahim Aga eşlik etti.

Ziyaretten sonra İhlas Haber Ajansı muhabirine bir açıklamada bulunan Yavuzaslan, “Haklı Türkmen davasının yüzlerce şehidi var. Türkmenler bugün hala şehit vermeye devam ediyor. Bizde bir gazeteci olarak Türkmenlerin sesi olmak üzere sık sık Kerkük’e gidiyor ve ziyaretlerde bulunuyoruz. Türkiye’den insanlarımız daha fazla ve sık Kerkük ve diğer Türkmen bölgelerine ziyaretlerde bulunmalıdırlar’’ dedi.

Kaynak: İHA