Kırşehir'de Engelli Sporular İçin Kamp Düzenlenecek

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Şaban Güneş, engelli çocuklar için kamp düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümetin engelliler konusunda çok ciddi çalışmalar yürüttüğünü belirterek, Kırşehir'de de bu doğrultuda çeşitli sportif ve sosyal faaliyetler yaptıklarını anlattı.

İl genelinde 80'i aşkın engelli çocuğun lisanslı spor yaptığını vurgulayan Güneş, bu sporcuların aileleriyle evlerinden alınarak spor salonlarına getirildiğini, daha sonra da yine servislerle istedikleri yerlere bırakıldıklarını aktardı.

Engelli sporculara yönelik sinema ve piknik gibi sosyal etkinlikler de tertiplediklerini dile getiren Güneş, engelli sporcuların haftanın 3 günü aileleriyle spor yapmaya geldiğini belirtti.

Güneş, şunları kaydetti:

'Engelli çocuklarımıza yönelik kamp programı yapmayı planlıyoruz. Onu da kısa sürede gerçekleştireceğiz. Engellilerimizi spor branşlarında çeşitli yarışmalara götürüyoruz. Kendileri ve aileleri çok mutlu oluyor. Çocuklar, spor yapmaya başladıktan sonra daha da özgüven duygusu kazandılar. Ciddi mesafe alan çocuklarımız var. Özel sporcular ve bedensel engellilerde güzel dereceler getiren çocuklarımız var.'

Kaynak: AA