Kilis'e Roket Mermileri Atılması

Kilis Gaziantep Sivil Toplum Örgütleri Platformu üyeleri, Suriye'den Kilis'e roket mermileri atılmasını protesto etti.

Kilis Gaziantep Sivil Toplum Örgütleri Platformu üyeleri, Suriye'den Kilis'e roket mermileri atılmasını protesto etti.

Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen platform üyeleri adına konuşan Emel Ünver, 5 yıldan uzun süredir 120 bin Suriyeli'ye ev sahipliği yapan Kilis'e 18 Ocak 2016 tarihinden itibaren roket mermileri atıldığını belirtti.

Son zamanlarda gittikçe artan roket saldırıları nedeniyle Kilis'te yaşayan vatandaşların can güvenliği endişesi taşıdığını ifade eden Ünver, 'Şehrimize karşı tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Yaşadığımız sorunun öneminin ve ciddiyetinin kamuoyu tarafından yeteri kadar anlaşılmadığını, basında yer alan bilgi ve haberlerin yetersiz olduğunu düşünüyoruz.' dedi.

Kilis'te esnafın ekonomik anlamda zor durumda olduğunu belirten Ünver, 'Esnafımız son 3 aydır siftah yapamaz, çiftçimiz ürününü toplayamaz durumdadır. Kilislilerin ensar olarak sırtında taşıdığı yük, son 5 aydır dayanılmaz hale gelmiştir. Kilis halkı, devletimiz ve milletimizden bu yükün paylaşılmasını beklemektedir.' diye konuştu.

Ünver, Anadolu'nun kapısı, 'hudut şehri Kilis'in 7'den 70'e, öğrencisinden esnafına, emeklisine kadar maddi ve manevi zararlarının paylaşılması ve eski huzurlu ortamına geri dönülmesi için gerekenlerin yapılmasını istediklerini kaydetti.

Grup, eylemin ardından dağıldı.
Kaynak: AA