GGYD Başkanı Allıoğlu Açıklaması

'Vize serbestisi, özellikle ekonomik açıdan Türkiye'ye ciddi getiri sağlayacak'.

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, vize muafiyeti konusunda Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Türkiye lehine aldığı tavsiye kararının önemine işaret ederek, vize serbestisinin özellikle ekonomik açıdan Türkiye'ye ciddi getiri sağlayacağını ifade etti.

Allıoğlu, yaptığı açıklamada, vize muafiyeti konusundaki gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu belirterek, AB Komisyonu’nun Türkiye lehine aldığı tavsiye kararını 'bir rüyanın gerçekleşmesi için dev adım' olarak nitelendirdi.

Vize serbestisinin özellikle ekonomik açıdan Türkiye'ye ciddi getiri sağlayacağını vurgulayan Allıoğlu, 'Vize sorunu, iş dünyasının temsilcileri olarak uzun yıllardır sürekli şikayet ettiğimiz bir konu. Özellikle ekonomimizin bel kemiği ihracatçılarımız türlü engellerle karşılaşıyor. İş adamlarımızın vize başvurularına zamanında yanıt verilmediği gibi, bazen bütünüyle reddediliyor. Bu da ticaret yapmalarını engelliyor. Ekonomi tabanlı STK'lar olarak bizlerin organize ettiği yurt dışı ticari gezilerinde de yine en çok karşılaştığımız sorunlardan biri vize. Bu bakımdan vize serbestliği sağlanması hem ihracatçımızın elini güçlendirecek hem de bizlerin daha fazla ülkeyi ziyaret etmesi, yeni ticari ortaklıklar kurması, yeni yatırımlar yapması için eşsiz bir fırsat olacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Allıoğlu, Avrupa'nın Türkiye'nin ihracatında en büyük pazar olduğuna dikkati çekerek, Avrupa Parlamentosu'nun kararı onaylaması halinde AB ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin ciddi oranda artacağını vurguladı.
Kaynak: AA