TİKA'nın Irak'taki Faaliyetleri

TİKA, Erbil Huzurevi'ne 50 bin dolarlık mobilya ve temel ihtiyaç malzemesi yardımı yaptı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentindeki huzurevine 50 bin dolar tutarında mobilya ve temel ihtiyaç malzemesi yardımı yaptı.

Yardımların teslimi dolayısıyla huzurevinde düzenlenen törene IKBY Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Muhammed Havdiyani, Erbil Valisi Nevzat Hadi, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş ve bazı milletvekilleri katıldı.

Türkiye'ye yardımları dolayısıyla teşekkür eden Havdiyani, 'Bilindiği gibi Kürdistan bölgesi ekonomik bir krizden geçiyor. Bakanlığımızın imkanları oldukça azaldı ve ihtiyaçlara cevap veremiyoruz. Böyle bir süreçte yardım yapılmış olması bizim için önemli.' diye konuştu.

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu İnam da bölgedeki yardım ihtiyacının IKBY yetkilileri tarafından Türkiye hükümetine iletildiğini belirterek şunları kaydetti:

'Eksikleri tespit edip TİKA ile iletişime geçtik. Sağolsun TİKA ilgi gösterdi ve buranın bazı fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yardımda bulundu. Bugün gelen yardımlar çok önemli. Çok kapsamlı bir yardım paketi geldi. İhtiyaçların büyük bir bölümü giderilmiş vaziyette.'

IKBY'deki ekonomik krize dikkati çeken Erbil Valisi Hadi ise 'Yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde yapılan yardımlar nedeniyle Türkiye hükümeti ve TİKA'ya çok teşekkür ediyoruz. Kürdistan bölgesinin genelinde barınan sığınmacılara yönelik uluslararası yardımlar üzerimizdeki yükü hafifletiyor.' ifadelerini kullandı.

TİKA Başkan Danışmanı Kolabaş da yardımların din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin Irak'taki tüm unsurlara ulaştırıldığını ve TİKA'nın bu anlamda büyük bir sorumluluk üstlendiğini kaydetti. Kolabaş, Erbil Huzurevi'nde Kürt, Türkmen, Arap, Asuri, Müslüman ve Hristiyan gibi farklı dini ve etnik kökenden insanların kaldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA