ÖNDER 11. Bölge Koordinatörlük Toplantısı

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Şişman: '(Bir işte yorulunca hemen başka bir işe koyulun) ayeti mucibince yeni çalışmalarla imam hatibi ve imam hatip bilincini artırmak için çalışmalıyız'.

Önder İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şişman, gençliğin sokaktan ve internetten kurtarılması gerektiğini belirterek, '(Bir işte yorulunca hemen başka bir işe koyulun) ayeti mucibince yeni yeni çalışmalarla imam hatibi ve imam hatip bilincini artırmak için çalışmalıyız.' dedi.

Şişman, Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen ÖNDER 11. Bölge Koordinatörlük Toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı.

Önder İmam Hatipliler Derneğinin 'nitelikli yenilik' hedefi gereğince imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında okuyan 1 milyon 250 bin öğrencinin sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Şişman, şunları kaydetti:

'Bu sorumluluğu hissettiğimiz için buradayız. Gençlik konusunda nitelikli yenilik hedefi ile yola çıkılmıştır. Sayıya yönelik çalışmalar netice veriyor ama keyfiyet meselesi çok önemlidir. Tüm verilerimizi, faaliyet başlıklarımızı ve başarımızı daha yukarılara taşımak en büyük hedefimizdir. Gençliği bugün bulunduğumuz yerlere hazırlamak vazifemizdir. Hepimiz bulunduğumuz makamları kendini iyi yetiştirmiş gençlere bırakacak şekilde hazırlanmalıyız. 'Bir işte yorulunca hemen başka bir işe koyulun' ayeti mucibince yeni yeni çalışmalarla imam hatibi ve imam hatip bilincini artırmak için çalışmalıyız. Bizim dediğimiz gençlerin bile aslında bizim olmadığını anlıyoruz. Bu manzarayı değiştirmek zorundayız. Gençliği sokaktan ve internetten kurtarmalıyız.'

Gençlerin projelere katılımının önemine işaret eden Şişman, 'Toplumun kaliteli olması için fertlerin kaliteli olması, bunun için de eğitimcilerimiz öğretmenlerimizin gayretli ve fedakar olması gerekir.' diye konuştu.

Şişman, tüm dernek ve vakıflar ile imam hatiplerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: AA