Kadınlardan 'Dokunulmazlık' Protestosu

Taksim'de bir grup kadın, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifini protesto etti.

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen Özgür Kadınlar Kongresi (KJA) üyesi bir grup kadın, 'İradesizleştirme ve teslim olma saldırılarına karşı hep birlikte daha güçlüyüz' yazılı pankart açtı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Yağmur Kaya, TBMM'de görüşülen dokunulmazlık yasasının HDP'yi siyasal alandan tasfiye etmeyi amaçladığını savundu.

Çözüm sürecinin yeniden başlamasını isteyen Kaya, şunları kaydetti:

'Her tarafa yayılan çatışmalı süreç, halkların geleceğini dinamitleyerek felaketlere sürüklemektedir. Bu topraklarda yaşayan halklar olarak, irademizin teslim alınması adına defalarca darbe süreçleri yaşadık. Bugün darbecilerin, katliamcıların adları lanetle anılırken, demokrasi güçleri kazanımlarla kendi miraslarını yaratmıştır. Bizler bu süreci daha fazla yan yana durarak, birbirimizden güç alarak, direnerek ve demokrasi mücadelesini daha da ileriye sıçratarak yol alıyoruz. Kürt sorunun çözümünde demokratik süreçlerin işletilmesi ve hızla hayata geçirilmelidir.'

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler daha sonra dağıldı.

Eylem sırasında polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: AA