Cumhurbaşkanı Erdoğan Malataya'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Neymiş o paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler, Amerika'da 400 dönüm yer vermişler herhalde onların devleti orası" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malataya'da konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Malataya'da konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'Malatya ne zaman geldiysem bu coşkuyu gördüğüm yer. Malatya enerjiye, enerji katan ilimiz. Hep burada n farklı döndük. Bugün yine farklı döneceğiz. Açılışını yaptığımız 460 trilyon lira olan yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserler arasında derslikler, öğrenci yurtları, spor salonu var. Çevre yolu projelerimiz tamamlandı, yeni devlet hastaneler kazandırıldı. TOKİ altyapılarını, çevre düzenlemelerini inşa etti. Bu yatırımların da resmi açılışını bugün yapıyoruz. Allah'ım hamdolsun Malatya'ya hiçbir zaman eli boş gelmedik.

Çukur siyasetiyle Türkiye'yi bölmeye çalışanlara inat biz kapılarımızı tüm dünyaya açıyoruz. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Türkiye de size bakıyor. Gerektiğinde tüm dünyaya meydan okurken, arkamda tüm Türkiye'nin ve Malatyalı kardeşlerimin olduğunu biliyorum. Herkes ümidini kaybetse, herkes teslim olsa Malatyalı olmaz. Çünkü Malatyalı mücadele insanıdır. Malatya ayaktaysa Allah'ın izniyle Türkiye ayakta demektir. Malatya Beydağı gibi dimdik ayakta.

Malatya'dan ve 80 vilayetimizden aldığımız güçle; tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan diyoruz. Dört sütun üstünde yükselen Türkiye. Bunlardan biri sallanırsa, bizi bu toprklarda bir gün dahi yaşatmazlar.

'AMERİKA'DA 400 DÖNÜM YER VERİLMİŞ, ONLARIN DEVLETİ ORASI'

Tek millet diyoruz, niye? Türküyle, Kürtüyle, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Arnavutuyla Türkiye'deki 79 milyonla biz tek milletiz. Bizi ayıramayacaklar, bölemeyecekler, bizi ayırmak, bölmek isteyenler temmuzdan bu yana ödedikleri gibi kazdıkları çukurlarda kendileri gömülecekler. Tek bayrak, bayrağımıza eş bayrak yok. Ülkemin annesine, babasına sesleniyorum. Peygamberlikten sonra en yüce makam şehitlik. Şehitlerimiz var, ama bilesiniz ki, binlerce teröristi o çukurlara gömdük. Tek vatan, 780 bin kilometre kare ile tek vatan. Bu topraklarda operasyon yapılamaz. Boşuna heveslenmesinler. Burada operasyon yok. Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet asla. Neymiş o paralel devlet. Boşuna heveslenmesinler, Amerika'da 400 dönüm yer vermişler herhalde onların devleti orası. Legal görünüm altında, illegal işler yapan bu kişiyi bize gönderin diyoruz. Oradan ülkemin içini karıştırıyor. Bir kısmı kaçıp ABD'ye, Avrupa'ya gidiyor, bir kısmı da hapishanede yaşıyor.