Anzak Koyu'nda 'Gönüllü Dalgıç' Eğitimi

Zeytinburnu Belediyesi Arama Kurtarma Biriminin gönüllü dalgıçları, Anzak Koyu'nda eğitim alıyor Belediye sivil savunma uzmanı Laleşahin: 'Amacımız arkadaşlarımızın ileride gönüllü balık adam olmalarını teşvik etmek. Onun için onlara gerekli desteği, belediye olarak sağlamak'

İstanbul'un Zeytinburnu Belediyesi Arama Kurtarma Biriminin gönüllü dalgıçlarına, Çanakkale'deki Anzak Koyu'nda uygulamalı eğitim veriliyor.

Zeytinburnu ilçesinde yaşayan vatandaşlardan kurulu ekipteki 15 gönüllü, Kabatepe Limanı ve Anzak Koyu bölgesinde eğitmenleri eşliğinde dalış eğitimlerine başladı.

Belediye sivil savunma uzmanı Cihad Laleşahin, dalış öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytinburnu'ndan gönüllülerin bu tür çalışmalarını teşvik etmek amacıyla kurs açıldığını söyledi.

Amaçlarının hem gönüllülük faaliyetlerini desteklemek hem de ilerleyen aşamada su altı ve üstü arama kurtarma eğitimi vermek olduğunu belirten Laleşahin, şunları kaydetti:

'Bu arkadaşlarımız önce Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde teorik eğitim aldı. Bu eğitimde başarılı olan arkadaşlarımız, havuzda basit becerilerini gerçekleştirdiler. Regülatör alt kol, yarım maske tahliye, tam maske tahliye gibi becerileri öğrendiler ve ilk defa bugün burada, Çanakkale'nin Kabatepe Limanı mevkisinde dalışa çıkacaklar. Amacımız arkadaşlarımızın ileride gönüllü balık adam olmalarını teşvik etmek. Onun için onlara gerekli desteği, belediye olarak sağlamak.'

Eğitime katılan Recep Uludoğan ise çalışmayı çok yararlı bulduğunu ifade ederek, 'Zeytinburnu Gençlik ve Kültür Merkezi'ne kaydoldum. Teorik dersleri aldım. Pratik olarak havuz dalışı yaptık. Şimdi hocalarımızın nezaretinde deniz dalışını yapacağız. Hem keyifli geçiyor hem de yararlı bilgiler öğreniyoruz.' dedi.

Daha sonra, Kabatepe Limanı'ndan tekneyle hareket eden gönüllüler, eğitmenlerinin gözetiminde Anzak Koyu açıklarında dalış gerçekleştirdi.
Kaynak: AA