Antalya'da 'Çiçeklerle Temel Makyaj' Defilesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK) yıl sonu sergisi, 'Çiçeklerle Temel Makyaj' defilesi ile açıldı.

ANFAŞ-EXPO Center'da kurdelesi kesilen yıl sonu sergisinin açılışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç ve Hüseyin Samani yaptı.

Türel, açılışta yaptığı konuşmada, ASMEK'in Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından birisi haline geldiğini ve mesleki eğitimin yanında girişimcilik eğitimi verdiğini söyledi.

ASMEK'te 19 kurs merkezi bulunduğunu ve bu merkezlerde 686 branşta 13 bin 255 kursiyere hizmet verdiklerini kaydeden Türel, belediyecilik anlayışını sadece altyapı ve üstyapı çalışmalarına hizmet olarak düşünmediklerini ifade etti.

Antalya'nın G20 Liderler Zirvesi, EXPO 2016 Botanik Sergisi gibi önemli organizasyonlara imza attığını dile getiren Türel, bir hafta sonra Güçlü Şehirler Ağı Küresel Zirvesi'ne ev sahipliği yapacaklarını ve bu zirveye New York, Paris, Londra gibi kentlerin belediye başkanlarının katılacağını bildirdi.

Türel, açılış konuşmasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yapacağı zirveye ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de video konferans ile katılacağını aktardı.

Konuşmaların ardından ASMEK tasarım kursiyerlerinin 'Çiçeklerle Temel Makyaj' defilesi gerçekleştirildi.

Defilede, ASMEK'teki kursiyerler podyuma çıkarak tasarladıkları kıyafetleri sergiledi.

Kaynak: AA