9'Uncu Uluslararası Öğrenci Buluşması

Kastamonu'da Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Kırkdirekli Uluslararası Öğrenci Derneğince düzenlenen '9'uncu Uluslararası Öğrenci Buluşması' etkinlikleri başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış töreninde misafir öğrenciler kültürlerini tanıttı.

Vali Şehmus Günaydın, yaptığı açıklamada, yurt dışından gelen öğrenciler için birçok çalışma yaptıklarını belirtti.

Yurt dışından gelen öğrencilerin önemine değinen Günaydın, 'Biliyoruz ki güçlü bir Türkiye için yurt dışından gelen bu öğrencilerimizin alacağı eğitim kadar, örfümüzü, adetimizi ve Türkiyeyi tanımaları çok önemli. Yaklaşık 40 ülkeden gelen arkadaşlarımızı çok önemsiyoruz. Ancak bu sayı yeterli değil. Bizim kısa vadedeki hedefimiz en az 5 bin öğrenci olmalı.' dedi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın ise Türkiye dışından öğrenci almaya 2012 yılında 54 öğrenciyle başladıklarını söyledi.

Bugün bin 200 öğrenci sayısına ulaştıkların kaydeden Aydın, 'Bunlara hiçbir zaman yabancı demedik, bizim gençlerimiz dedik. 110 bin gencin bin 200'ü bizde. Bu gençlerimizin geleceklerinden de ümitliyiz. Türkiye'de aldıkları eğitim oldukça iyi.' ifadesini kullandı.

Halk oyunları ve şiirlerin okunmasıyla devam eden etkinlik, stantların gezilmesiyle son buldu.

Etkinliğe Vali Şehmus Günaydın, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Metin Çelik ile Murat Demir, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA