Tunus Başbakanı Sıyd'ın Libya Ziyareti

Tunus Başbakanı Sıyd, UMH Başbakanı Sirac ile bir araya geldi.

Tunus Başbakanı Habib es-Sıyd, resmi temaslarda bulunmak üzere kısa süreli ziyaret ettiği Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es-Sirac ile bir araya geldi.

Başkent Trablus'taki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Sıyd, UMH'nın mevcut durumda üstlendiği görevi 'temel ve tarihi' olarak nitelendirdi. İki ülkenin terörle mücadele konusunda iş birliği yaptığını ve bu sorunla başa çıkmak için bilgi alışverişi ve istişareye dayalı çalışmalar yürütüldüğü belirten Sıyd, Tunus Konsolosluğunun mümkün olan en kısa sürede yeniden açılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

UMH Başbakanı Sirac da iki ülke arasında güvenlik ve sınır geçişlerine ilişkin konularda ortak komisyon oluşturma kararı alındığını ifade etti. Sirac ayrıca, mayıs ayı sonunda Trablus ile Tunus'taki Kartaca Havalimanı arasındaki uçuşların yeniden başlayacağını duyurdu.

Tunus Başbakanı Sıyd ve beraberindeki heyet, Libya'daki güvenlik nedenlerinden dolayı görüşmelerin ardından ülkeden ayrıldı.
Kaynak: AA